Kocaeli'nde aile katliamının detayları ortaya çıktı

Olay, Akse Mahallesi 528. Sokak'ta bulunan apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Bahri Göksu (58), bir süredir oğlunun evinde kalan boşanma aşamasındaki eşi Kezban Göksu'nun yanına giderek tartışmaya başladı. Tartışmaya çiftin oğulları Salih Göksu (32) da dahil oldu. Öfkelenen Bahri Göksu, tabanca ile eşine ve oğluna ateş etti. Kezban Göksu olay yerinde hayatını kaybederken, Salih Göksu da ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan Bahri Göksu, evine giderek aynı tabanca ile intihar etti.

Hastanede tedavi altına alınan Salih Göksu, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Salih Göksu'nun bir yıllık evli olduğu da öğrenildi.

Olay öncesi yaşananlar

Olay, Bahri Göksu'nun eşi Kezban Göksu ile sürekli tartıştığı öğrenildi. Çiftin boşanma aşamasında olduğu ve bu nedenle aralarında anlaşmazlık olduğu belirtildi. Bahri Göksu, eşinin oğlunun evinde kalması nedeniyle öfkelenmişti.

Olay anında yaşananlar

Bahri Göksu, olay günü eşi Kezban Göksu'nun oğlunun evinde olduğunu öğrendi. Hemen eve gitti ve tartışmaya başladı. Tartışmaya çiftin oğulları Salih Göksu da dahil oldu. Öfkelenen Bahri Göksu, tabanca ile eşine ve oğluna ateş etti. Kezban Göksu olay yerinde hayatını kaybederken, Salih Göksu ağır yaralandı.

Olayın ardından yaşananlar

Olay yerinden kaçan Bahri Göksu, evine giderek aynı tabanca ile intihar etti. Salih Göksu ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Psikolojik destek şart

Aile içi şiddet, her geçen gün daha fazla can almaya devam ediyor. Bu tür olaylarda, şiddete maruz kalan kişilerin psikolojik destek alması büyük önem taşıyor. Psikolojik destek, şiddete maruz kalan kişilerin yaşadıkları travmayı atlatmasına ve şiddet döngüsünü kırmasına yardımcı oluyor.

Spor Camiası, Alparslan Sayarı'nın Ardından Yasa Boğuldu! Sayarı'ın Ölüm Nedeni Ortaya Çıktı! Spor Camiası, Alparslan Sayarı'nın Ardından Yasa Boğuldu! Sayarı'ın Ölüm Nedeni Ortaya Çıktı!

Aile içi şiddete maruz kalan kişiler, aşağıdaki kurum ve kuruluşlardan psikolojik destek alabilir:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Aile ve Koruma ve Rehabilitasyon Merkezleri (AKMER)
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri (SHÇM)
İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (RSMH) Hastaneleri
Üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezleri (PDRM)
Psikolojik destek almak için geç kalmamak gerekiyor. Şiddete maruz kalan kişiler, yaşadıkları travmayı atlatmak ve şiddet döngüsünü kırmak için psikolojik destek almalıdırlar.

Editör: Kader GÜL