Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, otomotiv sektöründe alınan tedbirlerin benzerinin gayrimenkul piyasasında da uygulanacağını belirtti. Bu açıklamalar sonrasında, Ticaret Bakanlığının bu alandaki adımları merakla bekleniyordu.

Bakan Bolat, gayrimenkul sektöründe yaşanan gerçeklikten uzak ve spekülatif fiyat artışlarıyla tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, ilan platformlarında yer alan aldatıcı ve gerçek dışı ilanları önlemek amacıyla 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla ilan verenlerin kimlik ve yetki doğrulaması yapma zorunluluğunun getirildiğini hatırlattı.

Bu düzenlemenin uygulanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Bolat, mevzuata aykırı hareket edenlerin her bir aykırılık için 100 bin liraya kadar idari para cezasıyla karşılaşacağını vurguladı. Son dönemde artan şikayetlerin dikkate alındığını ve bu şikayetlere dayanarak satılık konut ilanlarına yönelik inceleme ve denetimlere başlandığını söyledi.

Yapılan inceleme ve denetimler sonucunda, ilan fiyatlarında önemli yüzdesel artışlarla piyasanın dengesini bozan gerçek ve tüzel kişilere cezai müeyyide uygulanacağını belirtti. Tüketici mağduriyetine neden olan haksız uygulamalara karşı denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini ve düzenlemelere uymayan kişi ve işletmelere idari yaptırım uygulanacağını ifade etti.

Editör: Kader GÜL