Konya'da özel harekat ekibi eşliğinde uyuşturucu ticaretiyle ilgili bir mahalleye düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen bu 6 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyon sırasında, 3 özel harekat timi ve 2 çevik kuvvet timi olmak üzere toplamda 180 polis görev aldı. Mahallenin giriş ve çıkışları kapatılarak, baskın yapıldı. Operasyon sırasında dron da kullanılarak hava takibi gerçekleştirildi ve eğitimli köpeklerle evlerde arama yapıldı. Şüphelilerin evlerinin yanı sıra mahalledeki metruk binalar ve boş araziler de arandı. Yapılan aramalarda 190 uyuşturucu hap, 2 parça halinde 166 gram eroin, bir kök kenevir, 25 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, bir adet uyuşturucu ticaretinde kullanılan hassas terazi ve 3 pompalı tüfek ele geçirildi.

Öncesinde, bir sosyal medya fenomeni olan M.Ö. adlı kişi, Tatlıcak Mahallesi'nde çektiği bir videoyla "Türkiye'nin tehlikeli ve girilemez mahalleleri" içerikli bir paylaşım yapmıştı. Fenomen, bu videoda mahalle sakinlerinin polisin giremediğini iddia etmişti. Ancak operasyonla beraber durumun değiştiği görüldü.

Engelliler Bir Gün Olsa da Asker Oldu Engelliler Bir Gün Olsa da Asker Oldu

Ayrıca, operasyonun yapıldığı mahallede yaşayan bir kişi, polis kamerasına "Sizin sayenizde mahallemiz daha sakin" şeklinde bir ifade kullandı. Bu da dikkat çeken detaylardan biri oldu.