KOSGEB Destek Programları: İş Fikrinizi Hayata Geçirin!

1. Geleneksel Girişimci Destek Programı: İş yeri kurma planı olanlar için sunulan bu program, kuruluş, performans ve sertifika desteği ile toplam 65 bin lira hibe sunuyor. Girişimcilerin bu destekten faydalanabilmeleri için bazı kriterler bulunmaktadır. Deprem bölgesindeki işletmeler için hibe miktarı 130 bin liraya çıkıyor.

2. İleri Girişimci Destek Programı: KOSGEB'in tanımladığı İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları çerçevesinde faaliyet göstermeyi planlayanlar için 375 bin lira hibe destek imkanı sunuluyor. Kuruluş, mentorluk, danışmanlık, sertifika, makine ve yazılım gibi 5 farklı alanda destek sağlanıyor. Deprem bölgesinde bu rakam 750 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Ticaret Sicil Sorgulama Nasıl Yapılır? Ticaret Sicil Sorgulama Nasıl Yapılır?

3. İş Planı Ödülü Destek Programı: KOSGEB'in onayladığı yarışmalarda başarılı iş planlarına 100 bin lira ödül veriliyor.

4. AR-GE ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı: Araştırma geliştirme, inovasyon ve ürün geliştirme alanlarında projeleri olan işletmelere 1.1 milyon lira destek sunuluyor.

5. Yurtdışı Hızlandırıcı Destek Programı: Teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlara açılmasını desteklemek için 50 bin dolarlık hibe sağlanıyor.