Türkiye’de, pek çok girişimcinin, hayallerindeki işi kurabilmesi için hibe ve destek projeleri hayata geçirildi. Başta KOSGEB olmak üzere birçok farklı kurum eliyle sağlanan bu destek ödemeleri, hem küçük hem de orta ve büyük çaplı işletmelerin en zor anlarında yardıma yetişti. Belki de en çok kadın girişimciler ve kooperatifler için can suyu olan bu projeler sayesinde ülke ekonomisine milyarlarca Türk Lirası girdi değer kazandırılırken bir diğer yandan da büyük bir istihdam kapısı açılmış oluyor.

Biz de sizler için hazırladığımız içeriğimizde, bu büyük yardım paketlerinden bir tanesi olan KOSGEB destekli “Halkbank Kadın Kooperatiflerimize KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi” paketinin detaylarını sizlerle paylaşacağız. İşte detaylar.

Dudak Makyajında Kalıcılığı Artırma Yolları Dudak Makyajında Kalıcılığı Artırma Yolları

Kadın Kooperatiflerimize KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi

Kadınların Türkiye ekonomisindeki yerinin çok daha sağlam olması için pek çok yeni kredi ve destek paketi hayata geçirilmeye devam ediliyor. Özellikle KOSGEB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tasarlanan ve hayata geçirilen kadın destek projeleri pek çok girişimci kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesinde büyük bir rol oynamayı sürdürüyor.Bu büyük projelerden bir tanesi de “Kadın Kooperatiflerimize KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi” başlığı altında Halkbank tarafından gerçekleştiriliyor.Sağlanan bu kredi destek projesinin temel amacı girişimcilik ekosistemi içerisinde kadınların ağırlığının artırılması ve istihdamın geliştirilmesidir.

Kredi Paketinin Özellikleri Neler?

Uzun bir süredir binlerce kadının hayallerini gerçekleştirmesine ve diğer hemcinslerine istihdam sağlamasına fırsat veren KOSGEB, Halkbank ile birlikte dev bir kredi destek paketini hayata geçiriyor.

Peki “Kadın Kooperatiflerimize KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi” prejesinin özellikleri neler? Detaylar içeriğimizin devamında.

Kadın kooperatiflere sağlanan kredinin özellikleri nelerdir?

Azami kredi limiti 300.000 TL’dir.
Kredi vadesi 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.
Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.
Ödemesiz dönem faizleri aylık veya 3 ayda bir tahsil edilecektir.
KOSGEB tarafından 3 puan faiz desteği sağlanmaktadır.

KOSGEB Destek Kredisinden Kimler Faydalanabilir?

Girişimci kadınlara yönelik hayata geçirilen ve KOSGEB temelli Halkbank destek kredisi paketinden yararlanmanın birtakım şartları bulunuyor. İstenen şartlar şu şekilde:

Asgari 7 gerçek kişi ve/veya kamu veya özel hukuk tüzel kişi ortak ile kurulan, 
Ortaklarının en az % 50’si kadın ve/veya hisseleri toplamının en az %50’si kadın ortaklara ait olan, Ticaret Sicil’e tescil edilerek tüzel kişilik kazanan,
Kuruluş, işleyiş ve denetim işlemlerine ait hizmetleri T.C. Ticaret Bakanlığı’nca gerçekleştirilen kooperatifler ve KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı Faaliyet Konuları Tablosu’nde yeralan sektörde faaliyet gösteren kooperatifler.

Editör: Çetin KEYDAL