Kulak ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Kulak ağrısı olmadık zamanlarda ortaya çıkarak kişinin yaşamını olumsuz etkiler. Genellikle kulak ağrısı direk kulakta bir sorundan meydana gelmeyip başka bir ağrının kulağa vurmasıyla da ortaya çıkabilir.

featured

Kulak ağrısı olmadık zamanlarda ortaya çıkarak kişinin yaşamını olumsuz etkiler.Genellikle kulak ağrısı direk kulakta bir sorundan meydana gelmeyip başka bir ağrının kulağa vurmasıyla da ortaya çıkabilir. Böylece iltihap ya da bir başka sorun da kulakta ağrı olmasına neden olabilir. Yalnızca yetişkinlerde değil bebek ve çocuklarda da kulak ağrısı sorunu ortaya çıkabilmektedir.

Adsız tasarım (71)-2
kişilerde işitme kaybı görülebilmektedir. Bu yüzden kişinin kendi kendine kulak ağrısını geçirmeye çalışması iyi bir çözüm yolu değildir. Çınlama, akma ve kaşıntılar da ağrı ile beraber ortaya çıkabilir. Kulak ağrısının nedenleri çok fazla olduğundan bazen kesin sebebi bulmak zor olabilmektedir. Örneğin; iltihap, enfeksiyon, bakteriler, travma, bebeklerde diş çıkarma dönemleri, başa alınan darbe, kulağa su kaçması gibi kulak ağrısının çok fazla nedeni olabildiğinden mutlaka doktorun iyi bir araştırma sonucunda kesin nedene ulaşması gerekmektedir.Adsız tasarım (72)-2

Kulak Ağrısı Neden Olur?
Kulak ağrılarının birçok sebebi vardır. İç kulaktaki iltihap, bakteri, enfeksiyon, travma, tümör, yabancı cisim çarpması/darbe gibi nedenlerle kulakta ağrı oluşabilir.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?
 Ağrının nedeni kulak içinde oluşmuş bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa enfeksiyon doktorlar tarafından verilen ilaçlarla kurutulduğunda ağrı geçmektedir. Özellikle kulakta enfeksiyon olduğu durumlarda ateş de olabileceği için kişi durumu bu şekilde fark edebilir. Buna karşılık farklı bir organın örneğin başın ve dişin ağrısının kulağa vurduğu durumlarda asıl ağrıyan yerin tedavi edilmesiyle ancak kulaktaki ağrı da son bulur. Ağrıya bağlı olarak değişmekle beraber antibiyotik, kulak damlası, ağrı kesici gibi ilaçlarla kulak ağrısı tedavi edilmektedir.

Göz Atın

Kulak Ağrısı Nasıl Geçer?
Kulak ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtlanabilmesi için önce ağrının nedeninin uzman doktor tarafından tespit edilmesi gerekmektedir. Örneğin ağrı bakteri ya da enfeksiyon kaynaklı ise antibiyotikler yardımıyla kısa zamanda geçmektedir. Ancak kulak ağrısı farklı bir organla bağlantılıysa asıl sorun olan yerde iyileşme sağlanmadığı müddetçe ağrı geçmez. Bu yüzden özellikle çocuklarda kulak ağrısı ciddiye alınması ve hemen uzman bir hekimle görüşülmelidir.

 

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!