Kurban etinin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenleri sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Koca, “Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz” dedi.
Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler
Bakan Koca, paylaşımında Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan’ın bilgilendirici videosuna da yer verdi. Videoda, kurban eti tüketimi ile ilgili önemli bilgiler verildiği belirtildi. Bakan Koca, özellikle yüksek kolesterol ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması gerektiğini ve sakatat tüketiminden kaçınması gerektiğini vurguladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Kurban Bayramı öncesinde yapmış olduğu bu uyarılar, vatandaşların sağlıklı ve bilinçli bir şekilde beslenmesine katkı sağlayacaktır. Beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek, dengeli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek herkesin hakkıdır.