1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Kütahya gezilecek yerler listesi nerelerdir?

Kütahya gezilecek yerler listesi nerelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte Kütahya gezilecek yerler listesi
Kütahya’yı gezmek isteyenler için işte o harika liste! Kütahya gezilecek yerler arasında peri bacaları, sürpriz doğal ve tarihi güzellikler var. Kütahya yemekleri, Kütahya otelleri ve Kütahya restoranları da listede.

Kütahya gezilecek yerler listesi içerisinde harika doğal ve tarihi güzellikler var! Kütahya otelleri, Kütahya yemekleri, Kütahya restoran listesinin de yer aldığı işte Kütahya gezilecek yerler; Aizanoi Antik Kenti,
Kütahya Kalesi, Frigya Vadisi, Yeniköy Peri Bacaları, Simav Gölcük Yaylası, Mızık Çamı, Evliya Çelebi Kültür Sanat Evi, Kütahya Arkeoloji Müzesi, Lajos Kossuth Müzesi, Kütahya Ulu Camii, Dumlupınar Atatürk Karargah Evi, Sarıçiçek Yaylası, Kütahya Çini Müzesi, Anadolu Kültür Sanat Ve Arkeoloji Müzesi, Domaniç Ormanları, Dumlupınar Şehitliği, Yoncalı Kaplıcaları, Dönenler Mevlevihanesi. 
Sıralı hali ve detayları ise aşağıdaki gibidir:

 1. Aizanoi Antik Kenti
2. Kütahya Kalesi
3. Frigya Vadisi
4. Yeniköy Peri Bacaları
5. Simav Gölcük Yaylası
6. Mızık Çamı
7. Evliya Çelebi Kültür Sanat Evi
8. Kütahya Arkeoloji Müzesi
9. Lajos Kossuth Müzesi
10. Kütahya Ulu Camii
11. Dumlupınar Atatürk Karargah Evi
12. Sarıçiçek Yaylası
13. Kütahya Çini Müzesi
14. Anadolu Kültür Sanat Ve Arkeoloji Müzesi
15. Domaniç Ormanları
16. Dumlupınar Şehitliği
17. Yoncalı Kaplıcaları
18. Dönenler Mevlevihanesi1. Aizanoi Antik Kenti1. Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Kütahya Çavdarhisar ilçe merkezinde, Kütahya’ya 50 kilometre uzaklıktadır. Penkalas (Kocaçay) Irmağı’nın yukarı kesiminde tanrıça Meter Steunene’nin kutsal mağarası civarında yaşayan Frigyalılar’ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen Azan adlı mitoloji kahramanının, Su Perisi Erato ile efsanevi Kral Arkas’ın birleşmesinden Aizanoi şehrinin ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Kütahya gezilecek yerler içerisindeki Aizanoi kenti, antik Frigya’ya bağlı olarak yaşayan Aizanitis’lerin ana yerleşim merkeziydi. Kentin yüksek platosu üzerinde bulunan Zeus Tapınağı’nın çevresinde yapılan kazılarda, MÖ 3 bin yıllarına ait yerleşim izlerinin ortaya çıktığı görülmüştür. Helenistik Dönem’de bu bölge değişimli olarak Bergama’ya ve Bithynia’ya bağlı iken MÖ 133’de Roma egemenliğine girmiştir. Roma imparatorluk döneminde tahıl ekimi, şarap ve yün üretimi sayesinde zenginleşmiş ve ünü bölge sınırlarını aşmış olan Aizanoi’de kesin kentleşme bulgularına ancak MÖ 1’nci yüzyıl sonlarına doğru rastlanmaktadır. Yine ilk sikkelerin bu dönemde basıldığı bilinmektedir.

Aizanoi antik kenti en parlak dönemini MS 2 yüzyılda yaşamış, büyük imar faaliyetleri görmüş ve bu dönemde birçok yapı inşa edilmiştir. Erken Bizans Dönemi’nde piskoposluk merkezi iken, 7’nci yüzyıldan itibaren bu önemini yitirmiştir. Tapınak düzlüğü Orta Çağ’da bir hisara dönüştürülmüştür. Selçuklular Dönemi’nde Çavdar Tatarları tarafından üs olarak kullanılmasından dolayı buraya Çavdarhisar adı verilmiştir.

Kalıntılar arasında Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, 15 bin kişi kapasiteli tiyatro ve tiyatroya bitişik nizamda yapılmış 13 bin 500 kişilik stadyum, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, gymnasium, Meter Steunene kutsal alanı, nekropoller, antik bir bent, suyolları, kapı yapıları bulunmaktadır. Aizanoi antik kenti Efes, Bergama, Side gibi kentlerle çağdaştır.

Kütahya-Çavdarhisar arası 50 kilometredir. Çavdarhisar İlçe Otobüsleri ve Emet ve Gediz İlçelerine giden otobüsler ile ulaşmak mümkündür.

Giriş Ücreti : 50 TL

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 19:00
Gişe Kapanış Saati: 18:30

 2. Kütahya Kalesi
2. Kütahya Kalesi

Kütahya Kalesi, Kütahya şehrinde Bizanslılar’dan kalma kaledir.

Bizans imparatorları şehre hakim yüksek ve sarp bir tepe üzerine şato yaptırarak buraları burçlarla tahkim etmişler ve şatoyu iki kat sur içerisine almışlardır.

Kütahya gezilecek yerler arasında olan Kütahya Kalesi, mavi ve kırmızımsı bir yalçın kaya üzerinde beşgen şekilli, sağlam ve süslü bir yapıdır. Bir tepe üzerinde yüzük gibi duran bir kaledir. Kalenin etrafı yaklaşık üç bin metredir. Dört tarafı yalçın kaya ile çevrilidir, etrafında hendeği yoktur fakat kale surlarının altı uçurumdur. Kalenin kuzey doğusunda Germiyan eseri olan Kale-i Bâlâ Camii ve bir de çeşme bulunur.

 3. Frigya Vadisi
3. Frigya Vadisi

Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir üçgeninde, ‘‘phrygia Epiktetus’ ’(Küçük Frigya) dağlık yerleşimi olarak tanımlanan bölge, bugün ‘‘Frig Vadisi’’ adıyla anılmaktadır. İl sınırları içerisinde, merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Yeni Bosna Köyü’nden başlayıp, Kütahya’ya 54 kilometre uzaklıktaki Ovacık Köyü’ne kadar ilin doğusu boyunca uzanan alan; Sabuncupınar, Söğüt, İnli, Sökmen, Fındık ve İncik mağaralarının bulunduğu kuzey bölüm ile daha güneydeki Ovacık köyü, İnlice Mahallesi ve çevresini kapsar.

Kütahya’nın doğusunda eski bir yanardağ olan Türkmen Dağı’nın tüfleriyle örtülü olan Frig yaylaları; M.Ö. 900-600 yılları arasında Frigler tarafından iskan edilmiştir. Volkan tüfünün kolay işlenebilir bir kayaç olması Friglerin bunları oyma ve yontma yoluyla çeşitli amaçlarla kullanmalarını sağlamıştır. O dönemden ana tanrıça Kybele’ ye adanmış açık hava tapınakları, sunaklar ve kaya mezarları ile savunma ve barınma amaçlı pek çok yapı günümüze ulaşmıştır. Daha sonra Roma ve Bizanslıların da yerleştiği bölgedeki kilise ve şapellerde, kök boyalı haçlar, meander motifleri, yazı ve fresk izleri hala seçilebilmektedir. Frigler ve Bizanslar tarafından kayalar oyularak yapılan, ‘‘Deliktaş Kalesi’’ ve ‘‘Penteser Kalesi’’ denilen doğal kaleler yer almaktadır.

Frigler Hint-Avrupa kökenli oldukları halde kısa bir süre içinde Anadolululaşmışlar ve bir yandan İon öbür yandan Geç Hitit etkileri altında kalmış olmakla birlikte özgün ve Anadolulu bir kültür oluşturmuşlardır. Friglerin maden ve ağaç işçiliğinde, dokumacılıkta ürettikleri eserler İon piyasasında beğeni kazanmış ve bu ustalar tarafından taklit edilmişlerdir. Makara, kulplu bronz tabaklar ve bronz kazanlar; dönemin ‘‘teknolojik’’ bir başarısı olan altın, gümüş ve bronzlardan yaylı çengelli iğneler (fibulalar); değerli madenlerden giysi kemerleri, tokalar ve zengin bezemeli tekstil ürünleri; geometrik desenlerle süslü mobilya eşyası bunlar arasındadır. Topates denilen kilim sanatı, sonraki Anadolu uygarlıklarının kilim ve halı sanatlarını etkilemişlerdir. Bölge Kapadokya’yı andıran doğal kaya yapısının yanı sıra çam ormanları ile kaplı ilgi çekici bakir bir bölgedir.

 4. Yeniköy Peri Bacaları
4. Yeniköy Peri Bacaları
Ege Bölgesinin Peri bacaları ile çevrili harika bir bölgesi olan Kütahya’da keyifli bir gezi sizleri bekliyor. Kütahya iline bağlı Simav ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yeniköy’de bulunan Kütahya gezilecek yerler içerisindeki Peri bacaları, harika bir manzaraya sahip. Kütahya il merkezine 170 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniköy Peri bacalarını ziyaret etmek ücretsizdir.

 5. Simav Gölcük Yaylası
5. Simav Gölcük Yaylası

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Söğüt Köyü sınırları içerisinde bulunan Kütahya gezilecek yerler içerisindeki Gölcük yaylası muhteşem doğası ve tertemiz havası ile size huzur verdiğini hissedeceğiniz bir nokta. Çam ağaçları ile çevrili bir krater gölünün bulunduğu yaylaya ulaşımda günümüzde daha rahat bir hale getirilmiş.

Rakımın 1450 olduğu Gölcük yaylasına giriş için cüzi bir miktar para ödemesi yapılıyor. Ayrıca girişte size birde çöp torbası verilmesinde de anlaşılacağı gibi yaylanın çevre temizliğine çok dikkat ediliyor.

En sıcak yaz aylarında dahi akşam saatlerinde burada bulunmanız durumunda üzerinize kalın giysiler almanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Öyle ki güneşin batışına yakın ve battıktan sonra yayla gerçekten soğuk oluyor.

Bölgede bulunan mesire alanlarında piknik yapabilirsiniz. Burada kontrollü bir şekilde ateş yakabilir ve mangal yapabilirsiniz. Kütahya’da piknik yapılabilecek en iyi yerlerden biri denilebilir.

Gölcük yaylası Kütahya Merkezine yaklaşık 130 km, Simav ilçesine ise yaklaşık 15 km mesafede bulunuyor. Yaylaya gitmek için Tavşanlı – Simav yolu kullanılıyor. Bu yolun virajları zengin olduğundan yolculuk esnasında dikkatle olmanızı öneriyoruz. Yol üzerinde Gölcük Dağı rakım tabelasını gördüğünüz noktada (zirvede) yaylanın girişini de görebilirsiniz.6. Mızık Çamı6. Mızık Çamı

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin bebeklik beşiğinin kurulduğu karaçam cinsi bu çam, 1980 yılında doğal etkenler sonucu yıkılmıştır. Çamın boyunun 11 metre, çevresinin 4.70 metre, yaşının da yaklaşık 740 yaşında olduğu tespit edilmiş olup, 15.07.1988 tarihinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından anıt ağaç olarak tescil edilmiştir. Kara yolu ile ulaşım mümkündür. Kütahya-Domaniç arası 82 km’dir._ 7. Evliya Çelebi Kültür Sanat Evi7. Evliya Çelebi Kültür Sanat Evi

Kütahya’lı dünyaca ünlü seyyah, ilim adamı, tarihçi, yazar ve halk bilimci Evliya Çelebi’nin (1611-1683) doğduğu ev, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Evliya Çelebi Kültür Hizmet ve Tarihi Eserleri Onarma Derneği’nin destekleri ile Dedesi Kara Ahmet Bey’in Türbesi’nin yanına yeniden yaptırılmıştır. Konağın yanında yer alan eski yapı da Kütahya Belediyesi tarafından kamulaştırılarak geleneksel el sanatlarımızın yaşatılacağı bir merkez haline getirilmiştir. Şehir merkezinden 10 numaralı belediye otobüsüne binip şehitlik önünde inerek ulaşmak mümkündür.8. Kütahya Arkeoloji Müzesi8. Kütahya Arkeoloji Müzesi

Medrese binası 1314 yılında Germiyan Beylerinden Umur bin Savcı tarafından yaptırılmıştır. Vacidiye Medresesi olarak da anılır. Kesme taştan inşa edilen yapının girişi Selçuklu sanatının özelliklerini yansıtmaktadır. Kapıları kubbeli, orta mekâna açılan dokuz küçük odası vardır. Müzede yer alan vitrinlerde Geç Miyosen döneminden itibaren Paleolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergilenmektedir. Arkeoloji Müzesindeki en önemli eserlerden biri de, Amazonlar Lahdi’dir. Çavdarhisar-Aizanoi’de yapılan kurtarma kazısında bulunan lahit, yüksek kabartma tekniği ile yapılmıştır. Lahdin yan yüzlerinde Greklerle Amazonlar arasındaki savaşları betimleyen yüksek kabartmalar vardır. Dünyada bulunan sayılı Amazon Lahitleri içinde en sağlam durumda olanlarındandır. Kütahya gezilecek yerler içerisindeki müze 1965 yılında ziyarete açılmıştır. Şehir merkezinden yaklaşık 900 metre yürüme mesafesinde olan müze, Ulu Cami yanındadır.

Giriş Ücreti : 40 TL

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 19:00
Gişe Kapanış Saati: 18:30

 9. Lajos Kossuth Müzesi
9. Lajos Kossuth Müzesi

18’inci yüzyıl Türk evidir. Halk arasında Macar Evi olarak da bilinir. Macar özgürlük savaşının önderlerinden Lajos Kossuth (1802-1894), ailesi ve 56 kişilik mülteci grubuyla birlikte 1850-1851 yılları arasında Kütahya’ da misafir edilmiş ve Macaristan Anayasa Tasarısını bu evde hazırlamıştır. Bahçe içinde yer alan iki katlı ve yedi odası olan ahşap ev, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiş, Lajos Kossuth anısına müze olarak düzenlenerek 19 Eylül 1982 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müzede Lajos Kossuth’a ait eşyalar ile klasik Türk evine ait etnografik kültür varlıkları sergilenmektedir. 9 nolu halk otobüsleri ile gitmek mümkündür. Şehir merkezine 900 metre uzaklıktadır.

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 19:00
Gişe Kapanış Saati: 18:30

Ücretsiz.

 10. Kütahya Ulu Camii
10. Kütahya Ulu Camii

1381 yılında inşa edilen Kütahya Ulu Camii, şehrin merkezinde bulunmaktadır. Caminin en önemli özelliği şehrin en büyük iç alana sahip ibadet mekanı olmasıdır. Kütahya Merkez’de bulunan caminin inşasında tamamı ile kesme taş kullanılmıştır. Kütahya Ulu Camii; 64 pencereye, 2 tam kubbeye ve 6 yarım kubbeye sahiptir. Camideki Kabe tasviri dışında hiç çini kullanılmamıştır.

 11. Dumlupınar Atatürk Karargah Evi
11. Dumlupınar Atatürk Karargah Evi

Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal’in karargâh olarak kullandığı bu ev aslına uygun olarak yeniden yapılmış ve Atatürk Karargâh Evi olarak 30 Ağustos 2003 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Kütahya Anadolu garajından Dumlupınar araçlarıyla ulaşım imkanı vardır. Kütahya Uşak yolu üzerinde olup, Uşak ve İzmir’e giden otobüslerle ulaşım imkanı vardır.

 _ 12. Sarıçiçek Yaylası
12. Sarıçiçek Yaylası

Sarıçiçek yaylası, ilçe merkezinin güneyinde, ilçeye yaklaşık 17 km uzaklıktadır. Boyalı ve Ortaseki köyünün ortak yaylasıdır. Yayla, ismini bünyesinde bulundurduğu çiçeklerden almıştır. Yayla içerisinde renkli balıkların bulunduğu göl ve soğuk su pınarları bulunmaktadır. Çam ormanlarının hakim olduğu bu bölgenin temiz havasının yanında manzarası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

 13. Kütahya Çini Müzesi
13. Kütahya Çini Müzesi

Çini Müzesi Türkiye’deki ilk ve tek çini müzesidir. Germiyan Beyi II. Yakup Çelebi (1387 -1429) tarafından 1411 yılında yaptırılan imaret, medrese, mescit, kütüphane ve hamamdan oluşan külliyenin imaret ve türbe bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çini müzesi olarak restore edilip, 1999 yılında ziyarete açılmıştır. Kubbeli ve şadırvan orta mekâna, üç yönde kubbeli eyvan ile iki oda açılmaktadır. Türbe bölümünde II. Yakup Bey’in çinili sandukası bulunmaktadır. Yıkılan Medresenin vakıf kitabesi, müzenin giriş kapısının solunda yer alır. Müzedeki vitrinlerde, 14’üncü yüzyıldan günümüze kadar Kütahya ve İznik’te üretilen çini mimari elemanlar, çini kitabeler, çini vazo, tabak, pano ve çiniden yapılma ev gereçleri kronolojik bir sırayla sergilenmektedir. Müzenin girişinde, son Germiyan beyi II. Yakup Çelebiye ait Osmanlı Türkçesiyle yazılmış dünyanın en büyük ikinci taş kitabesi bulunmaktadır. ‘‘Gök Şadırvan’’ olarak da bilinen müzede 13 Temmuz 1766 yılında fincancı ustaları ile kalfalar arasında imzalanan tarihteki ‘‘İlk Toplu İş Sözleşmesi’’nin metinlerini görmek mümkündür. Şehir merkezi 900 metre yürüme mesafesindedir.

 14. Anadolu Kültür Sanat Ve Arkeoloji Müzesi
14. Anadolu Kültür Sanat Ve Arkeoloji Müzesi

İl merkezinde, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı bünyesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle kurulmuş olup özel müze statüsündedir. Eski uçak hangarının düzenlenmesiyle oluşturulmuştur. Müzede Kütahya Müzesi’nin taş eserleri ile müzenin kendisine ait arkeolojik eserleri, sikkeleri, çinileri ve Kütahyalı sanatçıların yağlı boya tabloları sergilenmektedir. Müze 2005 yılında ziyarete açılmıştır. Şehir merkezinden 5 numaralı otobüslerle ulaşım mümkündür.

 15. Domaniç Ormanları
15. Domaniç Ormanları

Türkiye’nin can alıcı noktalarından biri olan Domaniç Ormanları Kütahya’da bulunmaktadır. Domaniç ilçesini kapayan bu doğal güzellik Kütahya’ya gelenlerin uğradığı ilk yerlerden biridir. Dünyada yalnızca bu ormanda görülen ağaç türleri vardır Kütahya gezilecek yerler içerisindeki Domaniç Ormanları’nda. Anadolu Selçuklu Uç Beyi olan Ertuğrul Gazi’nin yaz aylarını burada geçirdiği bilinmektedir. Doğal bir güzelliğe sahip olan Domaniç Ormanları aynı zamanda tarihte de önemli bir yer olma özelliği taşımaktadır. Kütahya gezinize ekleyeceğiniz orman asırlık ağaçlarıyla sizi hem büyüleyecek hem de keyifli vakitler geçirmenizi sağlayacak.16. Dumlupınar Şehitliği16. Dumlupınar Şehitliği

Başkomutan Meydan Muharebesi 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar-Kocatepe’den başlamış, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da büyük zaferle sona ermiştir. Dumlupınar Şehitliği, Kurtuluş Savaşı boyunca tüm cephelerde şehit düşen vatan evlatlarının anısına, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılarak, Büyük Taarruz’un 70’inci yıldönümü olan 30 Ağustos 1992 tarihinde büyük bir törenle ziyarete açılmıştır. Şehitlik, Üç Komutan Anıtı, Milisler Anıtı, 500 kişilik sembolik şehit mezarları ve kitabeleri, Şehit Baba-Oğul Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Namazgâh ve Şadırvan’dan oluşmaktadır.

Şehit Baba-Oğul Anıtı; 1912 yılında daha oğlu Mehmet 8 yaşında iken Balkan Savaşı’na katılmak için köyünden ayrılan, daha sonra sırasıyla Galiçya, Hicaz, Yemen, Kafkasya’da 11 yıl cepheden cepheye koşarak çarpışan, Çetmili Kara Ali Çavuş (Çetmi, Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı bir kasabadır. Günümüzde Akçabelen Mahallesi olarak geçer.) ve oğlu Onbaşı Mehmet’in muhteşem destanını sembolize eder. Çetmili Kara Ali Çavuş, Anadolu’da millî mücadele başlayınca, Doğu Cephesi’nden Kurtuluş Savaşı’na koşmuş, Başkomutan Meydan Muharebesi’nde 19 yaşındaki Alay Sancaktarı Mehmet Onbaşı ile karşılaşmıştır. Mehmet Onbaşı, onun 11 yıl önce bırakıp gittiği oğludur. Bu büyük asker, 31 Ağustos 1922 günü, 11 yıl sonra kavuşabildiği oğlunun kollarında şehit düşmüştür. Oğlu kahraman Onbaşı Mehmet de 9 Eylül 1922 günü İzmir’e giren birliğin başında şehit olmuştur. Anıt 30 Ağustos 1992’de ziyarete açılmıştır.

Kütahya Anadolu garajından Dumlupınar araçlarıyla ulaşım imkanı vardır. Kütahya Uşak yolu üzerinde olup, Uşak ve İzmir’e giden otobüslerle ulaşım imkanı vardır. Kara yolu ile ulaşım mümkündür.

 _ 17. Yoncalı Kaplıcaları
17. Yoncalı Kaplıcaları

Yoncalı Kaplıcasında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Belgeli 4 yıldızlı Gülümser Hatun Termal Otel, Nehir Termal Otel, 3 Yıldızlı Yoncalı Termal Otel ve Yoncalı Huzur Apart Termal Otel bulunmaktadır. Ayrıca Uygulama Oteli ve Belediye belgeli apart oteller bulunmaktadır. Günübirlik gelen ziyaretçiler için termal sulardan faydalanabilecekleri Türk hamamı, açık ve kapalı havuzlar mevcuttur.

 18. Dönenler Mevlevihanesi
18. Dönenler Mevlevihanesi

İl Merkezinde, Ulu Camii yakınındadır. 14’üncü yüzyılda Mevlevihane’nin semahanesi olarak inşa edilmiştir. Erken dönem Anadolu Türk mimarisinin özgün örneklerinden olan Kütahya’ nın bu ilk Mevlevihanesi iki kez onarım görmüş ve günümüze semahane ile derviş hücreleri kalmıştır. Bugün cami olarak kullanılan yapı, kareye yakın dörtgen planlı, sekizgen kasnaklıdır. Yapının bitişiğinde ‘‘Kütahya’nın Selçuklu Dönemi Fatihi’’ olarak bilinen İmadüttin Hezar Dinari tarafından yaptırılan mescit Mevlana’nın torunu Ergun Çelebi’nin buraya defnedilmesi ile Mevlevihane’nin türbesi haline gelmiştir. Semahanenin duvarındaki kitabeden, 1227 H.-1812 M. ve 1257 H.-1841 M. yıllarında tamir gördüğü anlaşılmaktadır. Semahaneye daha sonraki bir tamiratta mihrap ilave edilerek cami haline getirilmiştir. Halk arasında Dönenler Camii olarak bilinir. Şehir merkezindedir. Ulu cami yakınındadır.

Kütahya neyi ile meşhur?

  • Sini Mantısı
  • Cimcik.
  • Ispanaklı Şibit.
  • Dolamber Böreği.
  • Haşhaşlı Gözleme.
  • Ilıbada Dolması
  • Tirit.
  • Gökçümen Hamursuzu.
  • Kütahya restoran listesi
  • Fesleğen Restoran
  • Antepli Mehmet Lezzet Diyarı
  • Santral İşkembe Salonu
  • Mis Gözleme
  • Unal 2 Kebap
  • Refikanın Mutfağı
  • Mülayimoğulları İskender
  • Meşhur Kral Kokoreç Kebap Restaurant
  • Osmanlı Kebap

Kütahya otelleri

  • Grand Çınar Hotel
  • Gülpalas Otel
  • Kütahya Garden Otel
  • Kütahya Menderes Otel
  • Çinili Otel Merkez
  • Hilton Garden Inn Kütahya
  • Yagona Termal & Spa
  • Qtahya Otel & RESTAURANT
  • Kütahya Ferah Termal Otel

Kütahya gezilecek yerler listesi nerelerdir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!