Lezzetli Kömbe Nedir, Nasıl Yapılır?

Kömbe hamur, peynirle hazırlanan ve fırında pişen nefis bir yemektir. Çıtır çıtır kömbeyi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

adsiz-tasarim-2023-05-01t181443737.jpg

Kömbe nedir, nasıl yapılır. Çıtır çıtır kömbe kaç dakikada pişer. Peynirli kömbe malzemeleri neler? 5 dakikada hazırlanan kömbe.
Kömbe hamur, peynirle hazırlanan ve fırında pişen nefis bir yemektir. Çıtır çıtır kömbeyi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı sofralarında çay veya kahveyle afiyetle tüketebilirsiniz. 4-6 kişilik olarak hazırlanan kömbe 5 dakikada hazırlanıyor ve 25 dakikada pişiriliyor. İşte kömbe tarifi ve malzemeleri.

Kömbeyi kahvaltı sofralarının yanı sıra akşam çay saatlerinde veya misafir ziyaretinde de tüketebilirsiniz.

Kömbe hazırlanırken sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar. Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 1 saat dinlenrirseniz tarif daha leziz olur. 1 kömbe yaklaşık 200 kaloriye denk gelir.KÖMBE MALZEMELERİ

1 çay bardağı ılık süt
1 paket kuru maya (yaş maya da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un
Su
Hamurun arasına sürmek için:

Göz Atın

1 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı:

Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:

Çörek otu
Yumurta sarısı

Yapılışı:

Maya, su ve tuzu yoğurma kabına alın.

Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Yoğurma işlemini bitirdikten sonra kaba sıvı yağ ekleyin ve yeniden hamuru kabın içine alın.

1 saat mayalanması için dinlendirin.

Mayalanan hamuru 2’ye bölün.

Tepsinin şekline göre açın.

Hamurun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından sürün.

Yağlanmış fırın tepsisine hamurun birini serin, peynirli iç harcını serpin.

Diğer hamuru da aynı şekilde açın ve yağlayıp üzerini kapatın.

En üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpin.

Ardından peynirli iç harcı yayın.

Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın, üzerini kapatın.

En üstüne çörek otu ve yumurta sarısı serpin.

200 derecede fırına gönderin.

Üzeri çıtır çıtır kızarana kadar pişirin.

Exit mobile version