Libya'da yaşanan sel felaketi sonucunda büyük bir trajedi yaşandığına dair haberler ortaya çıktı. Libya'nın doğusundaki "hükümetin başbakanı" Ossama Hamad, Daniel Fırtınası'nın neden olduğu sellerde 2 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve binlercesinin kaybolduğunu açıkladı. Bu felaket sonucunda Derna bölgesinin afet bölgesi ilan edildi.

Silahlı kuvvetlerin sözcüsü Ahmed al-Mosmari, Derna'daki selde 2 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve 5 bin ile 6 bin arasında kayıp olduğunu bildirdi. Al-Mosmari, sel felaketinin nedenini kent yakınlarındaki iki barajın çökmesine bağladı.

Libya'nın doğusundaki "hükümetin içişleri bakanı" Essam Ebu Zeriba, Derna'da 5 binden fazla kişinin kayıp olduğu endişesini dile getirerek, hayatını kaybedenlerin cesetlerinin Akdeniz'e doğru sürüklendiğini ifade etti. Zeriba, uluslararası ve yerel yardım kuruluşlarından yardım çağrısında bulundu.

BM'nin Libya İnsani Yardım Koordinatörü Georgette Gagnon, felaketin düzinelerce köyü ve kasabayı ciddi şekilde etkilediğini belirterek, doğu Libya'daki insanlara acil insani yardım sağlamak için uluslararası ve yerel kuruluşları işbirliği yapmaya çağırdı.

Samsun İlkadım Ormanı Güzellikleri Nelerdir? Samsun İlkadım Ormanı Güzellikleri Nelerdir?

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan etti.

Daniel Fırtınası'nın Mısır'ın batısını da etkilemesi bekleniyor ve yetkililer halkı şiddetli yağış ve kötü hava koşulları konusunda uyarıyor.

Ayrıca, Türkiye'den bir sağlık ekibi ve tıbbi malzemeler de felaket bölgesine gönderileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı da Libya'da meydana gelen felaket nedeniyle taziye mesajı yayınladı ve Libya'ya her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Bu acı olaylar sonucunda Libya halkına başsağlığı ve yardım dileklerinde bulunuldu.

Editör: Egemen KEYDAL