1 Ocak 2024'te yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte lokanta, restoran, kafe, pastane gibi iş yerlerinde hizmet sunanlar için fiyatlandırma konusunda önemli düzenlemeler getirildi. Artık tarife ve fiyat listeleri girişlerden masalara kadar her yerde olacak.

Günlük Kiralamaya Yeni Kurallar

Turizm amaçlı konut kiralamalarına düzenleme getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmeliğe göre, bir evin turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınması şart. Yönetmelikte konutların kiralanma süreleri, izin belgesi başvurularının detayları ve tarafların hak ve yükümlülükleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Sebzelerin Endonezya Mutfağındaki Yeri Nedir? Sebzelerin Endonezya Mutfağındaki Yeri Nedir?

Perakende Ticarette Yenilikler

Perakende ticaretteki önemli değişiklikler arasında, bozulabilen tarım ve gıda ürünlerinin tedarikinde ödeme sürelerinin düzenlenmesi bulunuyor. Üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulabilen ürünler için ödeme süresi 45 gün olarak belirlenirken, bozulmayan ürünlerde bu süre 60 güne çıkarıldı.

Otomotiv ve Emlak Satışlarına Getirilen Düzenlemeler

Otomotiv ve emlak sektöründe sahte ilanların önlenmesi amacıyla getirilen düzenlemeler, ilan platformlarının sorumluluklarını arttırıyor. İkinci el araçların tavsiye edilen fiyatın üzerinde satılması yasaklandı ve bu düzenleme 1 Temmuz'a kadar uzatıldı. Ayrıca, noterlikler nezdinde yapılan satışlarda motosiklet satışları da kapsama alındı.

IMEI Numaralarında Yapılan Düzenlemeler

BTK tarafından hazırlanan IMEI numaralarının kayıtlarına ilişkin düzenlemelerle cep telefonlarının takibi güçlendirildi. İthal veya yerli üretim cep telefonları için IMEI kayıtları ithalatçı veya imalatçı tarafından yapılacak. Ayrıca, IMEI numaraları belirli bir süre boyunca kullanılmazsa kapatılacak ve yurt dışından getirilen telefonların kullanma süresi 180 güne çıkarıldı.

Editör: Kader GÜL