AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları

Tezkerenin kabul edilmesiyle birlikte, Türk askerlerinin Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyonlar için gönderilmesi öngörülüyor. CHP, yabancı askerlerin ülkeye girişine karşı çıktığı için tezkereye "hayır" dedi. İYİ Parti ise CHP'yi eleştirdi ve tezkereyi destekledi. AKP milletvekilleri, İYİ Parti'nin CHP'yi eleştiren konuşmalarını alkışladı.

Tezkerenin kabul edilmesiyle ilgili olarak yapılan tartışmalarda, İYİ Parti'nin tezkereye destek vermesi, CHP'nin ise yabancı askerlerin ülkeye girişine karşı çıkması dikkat çekiyor. Ayrıca, AKP'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile işbirliği yapması ve bu konuda CHP'nin eleştirileri de gündemde.

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, CHP'nin terörle mücadele adımlarını desteklediğini vurgulayarak, AKP'nin ÖSO ile işbirliği yaptığını belirtti ve bu çerçevede tezkereye "hayır" dediklerini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, "Biz yabancı asker postallarına bu ülkeyi çiğnetmeyeceğiz" diyerek CHP'nin tutumunu savundu. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Köksal'a ÖSO'nun bir devlet askeri olup olmadığını sordu.

DEVA, Demokrat, Gelecek ve Saadet partileri tezkerenin kabul edilmesini desteklerken, Demokratik Bölgeler Partisi, EMEP ve TİP tezkereye karşı çıktı.

Bu gelişmeler, Türk siyasetindeki farklı partilerin tezkere konusundaki tutumlarını yansıtıyor.

Editör: Kader GÜL