Kahramanmaraş'ta doğanın görsel şölenine dönüşen Menzelet Barajı, yeşil ve mavi tonlarının kusursuz buluşmasıyla adeta büyülüyor. Onikişubat ilçesinde konumlanan baraj gölü, muhteşem manzarasıyla doğaseverleri etkisi altına alıyor. Kahramanmaraş-Göksun-Ilıca yol güzergahı üzerinde yer alan gölet, zengin su ve orman yapısıyla bölgeye gelen vatandaşların ilgi odağı haline geliyor.

Menzelet Barajı, 1980-1989 yılları arasında Ceyhan Nehri üzerine enerji üretimi amacıyla inşa edildi. Baraj gölünün doğal güzellikleri ve berrak mavisi, her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi kendine çekiyor. Özellikle Ilıca Kaplıcaları'na gidenler, yolculuklarının güzergahında karşılaştıkları bu görkemli manzara karşısında büyülenerek hatıra fotoğrafları çekiyor.

Şahindere Şelalesi Nerede? Şahindere Şelalesi Nerede?

Ziyaretçilerden öğretmen Çiğdem Çiftçioğlu, Kahramanmaraş'a ilk defa geldiğini ve gördüğü manzaraya hayran kaldığını belirterek, doğal güzelliklerin Karadeniz'i anımsattığını dile getirdi. Davut Bulut, baraj bölgesinin güzelliklerini ve Ali Kayası bölgesine yapılan cam terası çok beğendiğini söyledi. Neslihan Bulut ise, su ve ormanın bir arada olduğu bu özel yeri sık sık ziyaret ettiklerini ve her seferinde büyülendiklerini ifade etti.

Menzelet Barajı, doğanın büyüleyici tonlarının birleştiği muhteşem bir nokta olarak, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya devam ediyor.

Editör: Çetin KEYDAL