Merih Demiral, Türk milli futbolcu olup 5 Mart 1998 tarihinde Kocaeli, Türkiye'de doğmuştur. Futbol kariyerine Karamürsel İdman Yurdu'nda başladıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olmuş ancak asgari ücret teklifini kabul etmeyerek takımdan ayrılmıştır. Daha sonra Portekiz'de çeşitli takımlarda forma giydi ve 2019 yılında Serie A kulübü Sassuolo'ya transfer oldu. 2019 yılında Juventus'a transfer olan Demiral, Serie A'da da forma giydi. 2021'de Atalanta'ya kiralandı. Son olarak Suudi Arabistan takımı Al Ahli'ye transfer olmuştur.

Al Ahli, Merih Demiral'in transferi için Atalanta'ya 20 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği ve oyuncuya yıllık 12 milyon euro maaş vereceği konusunda anlaşma sağlamıştır.
Merih Demiral, Türk milli futbolcu olarak kariyerine Karamürsel İdman Yurdu'nda başladı. Daha sonra Fenerbahçe altyapısına geçti, ancak asgari ücret teklifini kabul etmeyerek takımdan ayrıldı. Portekiz'de Alcanenense ve Sporting Lizbon'un rezerv takımı Sporting B'de oynadıktan sonra, Süper Lig takımı Alanyaspor'a kiralık olarak transfer oldu. Ardından Serie A kulüplerinden Sassuolo'ya kiralık olarak gitti ve burada da dikkat çekti. 2019'da Juventus'a transfer oldu.

Serie A'da Juventus formasıyla maçlara çıktı ve Atalanta'ya kiralandı. Ancak son olarak Suudi Arabistan ekibi Al Ahli'ye transfer oldu. Transferin detaylarına gelince, Al Ahli, Merih Demiral için Atalanta'ya 20 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği ve oyuncuya yıllık 12 milyon euro maaş vereceği açıklanmıştır.

Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki! Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki!

Demiral, 1.92 metre boyunda olan ve her iki ayağına da hakim bir stoperdir. Türk milli takımında da forma giymiş başarılı bir futbolcudur.

Editör: Kader GÜL