Mersin’in Akdeniz ilçesinde DEM Parti adaylarının seçim bürosu açılışında terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Bu olay, DEM Parti'nin CHP ile yaptığı ittifakın bir yansıması olarak görülüyor. DEM Parti adaylarının açılışında Kürtçe “Yaşasın hapishane direnişi”, “Yaşasın Başkan Apo” sloganları atılması, CHP'nin de bu adayları destekleyeceği şeklinde yorumlanıyor.

DEM Parti ve CHP'nin İttifakı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Mersin, Akdeniz ve Esenyurt için anlaştıklarını açıklamış, Adana ve İstanbul'un bazı ilçelerinde de görüşmelerin sürdüğünü belirtmişti. CHP’nin Akdeniz’de DEM Parti adayı Hoşyar Sarıyıldız’ı destekleyeceği belirtiliyor. CHP Akdeniz’de Nesibe Teker Hazim’i aday gösterdi.Mersin Akdeniz'de Dem Parti Açılışında 'Apo'ya Özgürlük' Sloganları Atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurmaylarına Kritik Talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurmaylarına Kritik Talimat!

CHP ve DEM Parti'nin Karşılaştığı Eleştiriler

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, CHP DEM ittifakına tepki gösterdi. Aylar, bu ittifakı millet olarak herkesin bildiğini belirterek, “Daha önce kapalı kapılar arkasında anlaşma yapıyorlardı. Yeni genel başkanları Özel, bunun göz önünde yapılacağını söyledi. Gelen gideni aratmadı. Alelade terörle ittifak yapmaya başladılar." şeklinde konuştu. Ayrıca Mersin’de DEM Parti seçim bürosu açılışındaki ‘Apo’ya özgürlük’ sloganlarına da tepki gösteren Aylar, bu durumun Hendek olaylarının yeniden başlamasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Mersin'in Stratejik Önemi

Mersin Akdeniz'in en büyük limanı olması ve Orta Doğu’ya açılan bir kapı olması sebebiyle stratejik bir öneme sahiptir. Bu sebeple, Mersin'in siyasi gelişmeleri ve seçim sonuçları, bölgenin ve ülkenin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.

CHP ile DEM Parti arasındaki ittifakın Mersin’deki seçimlerde nasıl bir sonuç doğuracağı merakla beklenmektedir. Bu ittifakın, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve siyasi geleceğini nasıl etkileyeceği ise yakından takip edilmektedir.