Galatasaray'ın 36 yaşındaki deneyimli futbolcusu Dries Mertens, futbol kariyerine veda etme kararı aldığını açıkladı. Belçikalı oyuncu, sezon sonunda futbolu bırakma planları yaptığını doğrulayarak, bu sürpriz kararıyla futbol camiasını şaşırttı.

Dries Mertens'in Kariyerindeki Son Nokta: Galatasaray

Belçika'nın yetiştirdiği önemli futbolculardan biri olan Mertens, Galatasaray forması altında geçirdiği 65 maçlık performansıyla taraftarlarına unutulmaz anlar yaşattı. 2022 yılında Napoli ile sözleşmesi sona eren Mertens, bedelsiz olarak Galatasaray'a katılarak sarı-kırmızılı renklere büyük bir enerji kattı.Mertens, Galatasaray'dan Ayrılıyor Futbol Kariyeri Son Buluyor! (1)

Mertens'in Kararının Ardındaki Duygusal Açıklamalar

Dries Mertens, Belçika basınına yaptığı açıklamada, "Bu kariyerimin son sezonu mu olacak? Evet sanırım öyle. Geleceğin ne getireceğini bilemezsiniz ama... ben de çok heyecanlıyım. Görünen o ki kariyerimi Galatasaray'da sonlandıracağım. Garip gelecek belki ama futbolu bırakmak için sabırsızlanıyorum." sözleriyle duygusal bir veda sinyali verdi.

UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepkiler: Futbolun Bağımsızlığı Tehlikede mi? UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepkiler: Futbolun Bağımsızlığı Tehlikede mi?

Özgürlük Arayışı ve Mertens'in Futbol Sonrası Planları

Futbolcu, sözlerine devam ederek, "Dünyadaki en iyi işi yapıyorum. Ancak aynı zamanda hayatımda daha fazla özgürlük istiyorum." ifadesini kullanarak, futbol sonrasında özgürlük arayışına vurgu yaptı. Mertens'in bu açıklaması, futbolculuk kariyerini noktalarken kendi içsel huzurunu bulma çabasının bir yansıması olarak değerlendirilebilir.

Galatasaray'a Katkıları ve Unutulmaz Anılar

Belçika'nın gururu Mertens, Galatasaray'a katıldığı günden itibaren sahada gösterdiği performansla adından söz ettirdi. 65 maçta attığı 12 gol ve yaptığı 9 asistle takımına büyük katkı sağladı. Galatasaray taraftarları, Mertens'in bu dönemdeki başarılarına tanıklık ederek unutulmaz anılar biriktirdi.

Mertens'in futbolu bırakma kararıyla bir dönemi kapatırken, Galatasaray camiası ve taraftarları, bu tecrübeli futbolcunun verdiği hizmetler için minnettarlık duygularını dile getiriyor. Belçikalı futbolcu, futbolu bırakarak yeni bir sayfa açarken, Galatasaray tarihinde unutulmaz bir iz bırakmış olacak.

Editör: Kader GÜL