Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Kuzey ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Sağanak Yağışların Dağılımı

Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Maraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Dersim, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek, güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı ve Tedbirler

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Maraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Dersim, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimlerin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sinop ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Çorum ve Artvin çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ülke genelinde etkili olacak sağanak yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemlidir. Meteorolojik uyarılara ve güncel hava durumu raporlarına dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.


 

Editör: Kader GÜL