Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar

12 Ocak Cuma 2024 tarihinde, saat 16:47'de resmi olarak duyuruldu. Başkaya'nın istifasıyla birlikte, yönetim kurulu üyeleri de topluca istifa kararı aldı, MHP Demre İlçe Teşkilatı geniş çaplı bir değişimle karşı karşıya kaldı.

Mustafa Başkaya'nın Açıklaması

Mustafa Başkaya, 15 Eylül 2022 tarihinde MHP Demre İlçe Başkanlığı'na atanmıştı. Ancak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla, mevcut konjonktürde şahsımın ve teşkilatımın samimi ve verimli çalışamayacağı kanısına varılmıştır" ifadelerini kullandı. Başkaya, bu zorlu kararı alırken, partisine ve teşkilatına olan onurunu ve gururunu vurgulayarak, 16 aylık süreçte elde ettikleri başarıyı dile getirdi.

Yönetim Kurulu Toplu İstifası ve İbrahim Oğuz'un Adaylığı

Başkaya'nın istifasıyla birlikte, yönetim kurulu üyeleri de aynı kararı alarak istifa etti. Bu kararın altında, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerine yaklaşılması ve belediye başkan adaylarının açıklanması etkili oldu. MHP, Çarşamba günü Demre için İbrahim Oğuz'un adaylığını açıklamıştı. Bu açıklama, partide büyük bir değişimin habercisi olarak görüldü.

Başkaya'nın Veda Mesajı

Başkaya'nın istifa kararını kamuoyuna duyurduğu veda mesajında, "Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte parti üyeliklerimiz saklı kalmak şartıyla, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliklerimizden istifa etmiş bulunmaktayız" ifadeleri dikkat çekiyor. Başkaya, teşkilat içindeki arkadaşlarına ve yönetim kurulu üyelerine özverileri için minnettarlığını ifade ederek, halkın gösterdiği teveccühü unutmadıklarını vurguladı.

Değişimin Getirdiği Fırsatlar

MHP Demre İlçe Teşkilatı, bu toplu istifaların ardından önemli bir değişim sürecine girmiştir. Yeni aday İbrahim Oğuz ile birlikte, parti, mahalli seçimlere yeni bir vizyonla hazırlanacaktır. Değişimin getirdiği bu fırsatlar, partinin yeniden yapılanması ve halk nezdindeki güvenin tesis edilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir.

Editör: Kader GÜL