MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bu benim final seçimim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz” dedi. Türkiye’de Kürt sorunu değil terör sorunu olduğunu da söyleyen Bahçeli, “Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya hizmet edenler hainlerin en hainidir” ifadelerini kullandı.

Genel başkanlık seçiminde tek aday olarak yarışan Bahçeli, kurultayda yaptığı konuşmada “Bu benim final seçimim” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Benim için bu bir final, bu seçim benim son seçimim”

Bahçeli, “Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz” dedi.

“Türk milleti 14 gün sonra hesap soracak”

CHP’nin İstanbul’da seccade ve zikirmatik dağıtmasına değinen Bahçeli, “Ofislerde utanmadan balya balya para sayan CHP yönetimi ne yapsa beyhudedir zira demlenip PKK’yla kent ittifakı maskesi altında organik bağ kurmasının bedelini 14 gün sonra sandıkta ödeyecektir” dedi.

İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında

“Ankara’da PKK ile ittifak yapan vitrin milliyetçilerinin hesabını Türk milleti 14 gün sonra soracaktır” diyen Bahçeli şöyle devam etti:

“Dünyanın en büyük Türk kentinin on yıllarını çalan bu kenti Ermenilerin sayan büyükşehir belediyesini sıçrama tahtası gören, CHP’yi Saraçhane’den yöneten malum zat için veda vakti gelmiştir. CHP içindeki kaos ve karmaşanın ülkemizin geneline yayılma ihtimali korkunçtur. Partilerini yönetemeyenlerin, birbirlerine hürmet beslemeyenlerin yerel yönetimlerde millete hizmet etmelerini düşünmek abestir.”

“CHP üçüncü dünya ülkelerindeki muhalefet partileriden çok daha aşağıda”

“Muhalefet iflah olmaz derecede hastadır” diyen Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) üçüncü dünya ülkelerindeki muhalefet partilerinden çok daha aşağıda olduğunu söyledi.

“Terör örgütü PKK’nın siyasallaşmasını misyon edinen CHP, demlenerek metruk bir tekneyi andıracak şekilde rotasını kaybetmiş, bölücü korsanlar tarafından rehin alınmıştır” diyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Bizi ilgilendiren demlenmiş CHP kanadıyla ülkemize reva görülen haksızlıklar ve güvenlik tehlikelidir. DEM, CHP’yi maalesef dönüştürmekle kalmamış, istikametinden koparmıştır. CHP mayına basmış, siyasi seçenek olmaktan uzaklaşmıştır. Bu partide ayaklar baş, başlar ayaktır.”

“Kürt sorunu yoktur”

“Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır” diyen Bahçeli şöyle konuştu:

“Türk kökenli kardeşlerimizin sorunlarını konuşmak başka, yapay sorunları konuşmak başkadır. Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya hizmet edenler hainlerin en hainidir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne hançer saplayanlar Türk’ün de Kürt’ün de Alevi’nin de Sünni’nin de düşmanıdır.”