Ramazan Bayramı ile okullarda 2. Ara tatilin aynı döneme denk gelmesi ile birlikte öğrenciler için 9 günlük tatile giriyor. 5 Nisan Cuma günü başlayacak tatil öğrenciler dinlenme fırsatı veriyor.

22 Mart 2024, 20:10'da yayınlanan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullarda 2. Ara tatil için geri sayıma geçildiğini duyurdu. Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Bu gelişme ile birlikte kamu kurumlarında çalışanlar için de 1.5 günlük idari izin gündeme geldi.

Ramazan Bayramı ve 2. Ara tatilin çakışmasıyla öğrenciler için 9 günlük bir tatil fırsatı doğuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre belirlenen bu tatil, 5 Nisan Cuma günü başlıyor ve öğrencilere dinlenme imkanı sunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığı duyurulmuştu. Tatil, 10-12 Nisan tarihlerini kapsayacak şekilde planlandı. Bu süreçte aileler, bayram tatilini değerlendirmek için planlarını yaparken, öğrenciler de uzun bir dinlenme fırsatı bulacaklar. Okulların 9 günlük tatil ile kapalı olacağı bu dönemde, aileler ve öğrenciler için keyifli bir tatil dönemi olması bekleniyor.

Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bayram tatilini değerlendirmek isteyen ailelerde okullardaki 2. Ara tatil döneminin hangi günlere geldiğini sorgularken Milli Eğitim Bakanlığı takvimi bu sorulara cevap veriyor.Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Müjdeli Haber! Okullar 9 Gün Tatil!

Ramazan Bayramı Tatili 9 Gün Mü?

Ramazan Bayramı bu yıl 2024 senesinde 10-12 Nisan tarihlerine denk geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 9 günlük bayram tatili 5 Nisan Cuma akşamı mesai saati bitişinden itibaren başlıyor.Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Müjdeli Haber! Okullar 9 Gün Tatil! (2)

Ramazan Bayramı arefesi 9 Nisan Salı gününe denk gelirken, 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma günleri de bayram oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı takviminde 2. Ara tatil; 8-12 Nisan tarihleri denk geldiğinden bu da Ramazan Bayramı içerisine dahil oluyor. Yani bir başka deyişle okullarda 9 gün tatile girmiş oluyor ve 2. Ara tatil 5 Nisan Cuma günü başlıyor.Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Müjdeli Haber! Okullar 9 Gün Tatil! (4)