İşte lezzetli bir Portakallı Kurabiye tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yavaşça eklenen un (yaklaşık 2,5 su bardağı, kıvama göre değişebilir)
- Üzeri için: Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tereyağı ve şekeri karıştırın: Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle veya bir çırpıcı ile karıştırarak krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurta ve portakal ekleyin: Karışıma yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Ardından portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyin, karıştırın.
- Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin: Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
- Unu ekleyin: Unu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Şekil verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın veya istediğiniz şekli verin.
- Pişirme: Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika, kurabiyeler altın rengi olana kadar pişirin.
- Pudra şekeri ile süsleyin (isteğe bağlı): Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!