Mısır ile Gazze arasındaki Rafah sınır kapısındaki son gelişmeleri ele alıyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, İsrail'in yardımlara izin vermemesine rağmen Mısır'ın sınır kapısının kapalı olmasından sorumlu tutulduğuna dikkat çekti.Mısır'ın Gazze İle İlgili İsrail'le Sınır Kapısı Anlaşmazlığı Devam Ediyor (1)Ebu Zeyd ayrıca, Batı medyasının İsrail-Filistin geriliminin başlangıcından bu yana Mısır'ı hedef aldığını belirtti. İsrail'in sınır kapısını Filistin tarafına dört kez vurduğunu ve yardımların girişini reddettiğini, ancak bu durumun Mısır'ın sorumluluğunda olmadığını ifade etti.

Haber ayrıca 21 Ekim'de Kahire'de düzenlenecek "Kahire Barış Zirvesi"ne işaret ediyor ve bu zirvenin doğru yola ulaşmak için bir fırsat olduğunu vurguluyor.Mısır'ın Gazze İle İlgili İsrail'le Sınır Kapısı Anlaşmazlığı Devam Ediyor (2)Rapor, Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısını ve bu süreçte yaşanan olayları özetliyor. Gazze'den İsrail'e roket saldırıları, Filistinli silahlı grupların Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirmesi ve ardından İsrail ordusunun Gazze'ye hava saldırıları başlatması gibi olaylar anlatılıyor. Rapor ayrıca tarafların yaşadığı kayıpları ve çatışmaların Lübnan sınırında da devam ettiğini belirtiyor.

Dünyanın Farklı Coğrafyalarındaki Törenler ve Adetler Dünyanın Farklı Coğrafyalarındaki Törenler ve Adetler

Önemli bir not olarak belirtmek gerekir ki, bu bir haber raporudur ve verilen bilgiler raporun yayımlandığı tarihe dayanmaktadır. Olaylar o tarihten sonra değişmiş olabilir.

Editör: Kader GÜL