Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenlik alanında bulunan Pile-Yiğitler yol inşasına Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından yapılan tek taraflı müdahaleyi sert bir dille kınadığını açıkladı. MSB'nin düzenlediği basın toplantısında konuşan Deniz Albay Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki başarılarını ve FETÖ ile mücadeledeki kararlılığını vurguladı. 2015'ten bu yana 38 bin 445 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı kesintisiz mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hudut güvenliğine yönelik yoğun tedbirler aldığını ve son bir haftada 351 kişinin yasa dışı yollarla yakalandığını açıkladı. FETÖ ile mücadelede de kararlılıkla devam edildiğini belirten Aktürk, MSB bünyesinde FETÖ ile iltisaklı hiçbir personel kalmayıncaya kadar mücadelenin süreceğini dile getirdi.

Ayrıca, Albay Aktürk, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıldönümüne de değinerek, Suriye'nin kuzeyinde başlatılan bu harekatın teröristlere karşı etkili bir mücadele sağladığını ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ege ve Akdeniz'de Türkiye'nin hak ve menfaatlerini korumaya devam ettiğini vurgulayan Aktürk, uluslararası ilişkilerde barışçıl metotların kullanılmasına önem verdiklerini belirtti.

Pile-Yiğitler yol inşasına BM Barış Gücü tarafından yapılan müdahaleye de değinen Aktürk, bu müdahalenin tarafsızlığa aykırı olduğunu ve çözümsüzlüğü körüklediğini belirtti. Türkiye'nin garantör devlet olarak uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarını savunduğunu vurgulayan Aktürk, Kıbrıslı kardeşlerinin yanında olduklarını yineledi.

Son olarak, TEKNOFEST'e gençleri ve halkı davet eden Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin orman yangınlarıyla mücadeledeki desteklerini sürdürdüğünü ve askeri öğrenci alım faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

Editör: Çetin KEYDAL