Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki

Peki, Muğla Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın kimdir?

Muğla Ak Parti Belediye Başkan Adayı: Aydın Ayaydın

Muğla Ak Parti'nin 2024 Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Aydın Ayaydın, kimdir? 20 Ağustos 1951 tarihinde Derik, Mardin'de dünyaya gelen Aydın Ayaydın, İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini elde etti. 1993 yılında ekonometri profesörü unvanını alarak Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine atanmıştır.

Aydın Ayaydın'ın Kariyeri ve Siyasi Geçmişi

Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atanmasıyla başlayan kariyeri, 1995 yılında Demokratik Sol Parti (DYP) milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle devam etti. Ancak, milletvekili seçilemedi. Ayaydın, Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıfbank Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, 1997-1999 yıllarında Rekabet Kurumu Başkanlığı ve 1999-2002 yılları arasında ANAP İstanbul milletvekilliği yapmıştır.

2011 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilen Aydın Ayaydın, Türkiye-Romanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Kader GÜL