Sizleri Nasrettin Hoca'nın mizah dünyasına davet ediyor. İşte, hem güldürecek hem de düşündürecek birbirinden güzel kısa Nasrettin Hoca sözleri!

Nasrettin Hoca Fıkraları: Gülümseten Mizahın İncelikleri

1. Parayı Veren Düdüğü Çalar

Pazarda çocuklar, Nasrettin Hoca'dan düdük istemişler. Hoca, sadece parayı veren çocuğa düdüğü vermiş. Diğerleri şaşkın bir şekilde sormuş: "Hani bizim düdüğümüz?" Hoca gülerek, "Parayı veren düdüğü çalar," demiş.

2. Ya Tutarsa!

Nasrettin Hoca, göl kenarına gidip koca bir kaşık yoğurduyla yoğurduğunu göle boşaltmış. Birisi şaşkın bir şekilde sormuş: "Hoca, gölü neden mayalıyorsun?" Hoca gülerek, "Peki ama ya tutarsa?" demiş.

3. Gönlüm Buna Razı Olmadı

Eşeğiyle alışverişe giden Hoca, ağır şeyleri çuvalına yerleştirip sırtına almış. Köylüler şaşkın bir şekilde sormuş: "Hoca, neden çuvalı kendi sırtına aldın?" Hoca gülerek, "Zavallı hayvan zaten beni taşıyor, çuvalı da ona taşıtmaya gönlüm razı olmadı," demiş.

4. Vasiyet Etmiş

Hoca karısına, "Ben öldüğümde beni baş aşağı gömün," demiş. Karısı şaşırmış ve sormuş: "Neden böyle bir şey istiyorsun?" Hoca ciddi bir şekilde, "Kıyamet koparsa her şey ters düz olacak. O zaman ben de düz olarak ayağa kalkabilirim," demiş.

5. Bugün Ayın Kaçı

Hoca, bir iş için Konya'ya gitmiş. Yolda biri sormuş: "Pardon Amca, bugün ayın kaçı?" Hoca gülerek, "Ne bileyim yahu! Ben buraların yabancısıyım," demiş.

Güldürüp Düşündüren Nasrettin Hoca Fıkraları

6. Onu Kendisi Sanmış

Hoca, yolda bir adamla sohbet etmiş. Bir saat sonra Hoca sormuş: "Madem beni tanımadın, neden bir saattir benimle konuşuyorsun?" Hoca gülerek, "Kıyafetlerin benimkine çok benziyordu. Ben de seni ben sandım," demiş.

Astım ve Antijen İmmün Tedavisi Astım ve Antijen İmmün Tedavisi

7. Birinin Anası Ağlayacak

Hoca'nın iki oğlu varmış. Birinci oğlu çömlekçilik yaparken, diğeri tarlasında düşünüyormuş. Hoca, "Yağmur yağarsa hepsi çatlayacak ve anam ağlayacak," demiş. Diğer oğlu ise, "Kuraklık olursa her şeyimi kaybederim ve anam ağlar," demiş. Hoca gülerek, "Yağsa da yağmasa da birinin anası ağlayacak," demiş.

8. Hamam Bahşişi

Hoca bir gün hamama gitmiş, ama kimse ilgilenmemiş. Çıkarken bahşiş kutusuna yüklüce bir bahşiş bırakmış. Bir hafta sonra tekrar gitmiş, bu sefer herkes ona koşmuş. Hoca şaşırmış: "Geçen sefer ilgilenmediniz, şimdi niye böyle oldunuz?" Hamamcı gülerek, "Amca, o gün bahşişi görmedik. Bahşişi görünce anladık ki, bu adamın parası var," demiş.

9. Günah Çıkarma Yeri

Hoca, günah çıkarmak için bir gün camiye gitmiş. Cemaatle birlikte saf tutmuş. İmam, "Günahlarınızı Allah'a açın," demiş. Hoca ise düşünmüş: "Ee, ben buraya gelirken cebimde cüzdanım vardı, şimdi yok. Günah çıkartacak halim de kalmadı!"

Editör: Kader GÜL