Nasuh Mahruki, 21 Mayıs 1968'de İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Şişli Terakki Lisesi'nde başlayan Mahruki, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Dağcılıkla tanışması ise 1988 yılında, isim babalığını üstlendiği ve üç yıl boyunca başkanlığını yaptığı Bilkent Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu'nda (DOST) gerçekleşti.

Doğa Sporlarına İlgi ve Başarı

Üniversite yıllarında mağaracılık, yamaç paraşütü, aletli dalış ve bisiklet sporlarıyla ilgilenen Mahruki, bu tutkusunu DOST adlı dergiyi çıkartarak daha geniş kitlelere ulaştırdı. 1995 yılında, tarihi bir başarı elde ederek Everest dağına tırmanan ilk Türk ve dünyadaki ilk müslüman dağcı unvanını kazandı. Bu olay, sadece Türk dağcılık tarihinde değil, aynı zamanda dünya dağcılık sahnesinde de unutulmaz bir iz bıraktı.Nasuh Mahruki Dağcılığın Zirvesinden Belediye Başkanlığına Yolculuk! (1)

Dernek Üyeliği ve Sosyal Sorumluluk Projeleri

Mahruki, sadece dağcılıkla sınırlı kalmayarak Arama Kurtarma Derneği'nin kurucu üyeliğini ve başkanlığını üstlendi. Aynı zamanda Sualtı Araştırmaları Derneği ve Gezginler Kulübü üyeliği ile sosyal sorumluluk projelerine aktif olarak katıldı. Hürriyet gazetesinin Pazar ilavesinde köşe yazarlığı yapması ve çeşitli kanallarda belgesel programları sunmasıyla geniş kitlelere ulaşan Mahruki, 1.5 yıl süresince bu görevi başarıyla sürdürdü.

Eğitmenlik ve Motivasyon Seminerleri

Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Takım Çalışması ve Liderlik" dersleri veren Mahruki, aynı zamanda motivasyon seminerleri düzenleyerek genç nesillerin liderlik ve takım çalışması konusundaki becerilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. Bu alandaki uzmanlığı ve deneyimiyle, öğrencilere hem teorik bilgi hem de pratik deneyim sunuyor.

İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında

Eğitim, spor, ve sosyal sorumluluk projelerindeki liderliği ile tanınan Nasuh Mahruki'nin hayatı ve başarılarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?