Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili yeni bir düzenlemeyi açıklamıştır. Bu düzenlemeye göre, öğretmen atamalarında KPSS puanı ve mülakatın eşit ağırlığa sahip olacağı belirtilmiştir. Ayrıca, 30 büyükşehirde mülakat merkezleri kurulacak ve mülakatlar burada gerçekleştirilecektir.Öğretmen Atamalarında Mülakat Yarı Yarıya Eğitimde Yeni Dönem Başlıyor (1)Bakan Tekin, mülakatın nasıl yapılacağına dair ayrıntıları da açıklamıştır. Mülakatta öğretmen adaylarına "bize ders anlatın" gibi sorular sorulacak ve bu sorular önceden hazırlanan bir elektronik soru bankasından rastgele seçilecektir. Adayların iletişim becerileri ve sorun çözme yetenekleri bu mülakatlarla ölçülecektir. Ayrıca, komisyon üyelerinin adaylar hakkında bilgi sahibi olmamaları ve mülakat sürecinin adil ve şeffaf olması için gerekli önlemler alınacaktır.

KPSS Hazırlık Sürecinde Beslenme Önerileri KPSS Hazırlık Sürecinde Beslenme Önerileri

Bakan Tekin, mülakat sürecinde ideolojik kayırmanın olmayacağını ve hakkaniyetsizlik yaşanmayacağını vurgulamıştır. Eleştirileri ciddiye alarak, sendikalar ve siyasi partilerden yazılı öneriler beklediğini ifade etmiştir.

Bu yeni düzenlemeyle, öğretmen atamalarının daha objektif ve adil bir şekilde yapılması hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının geleceğini şekillendiren önemli bir düzenlemeyi açıkladı. Buna göre, öğretmenlik atamalarında KPSS puanı ile mülakatın eşit ağırlık taşıyacağı duyuruldu. 30 büyükşehirde mülakat merkezleri kurulacak ve adaylara random sorular yöneltilerek iletişim yetenekleri ve sorun çözme becerileri ölçülecek. Önemli bir vurgu ise ideolojik kayırma ve hakkaniyetsizliğin yaşanmamasına yönelik yapıldı. Eleştiriye açık olunduğu ve önerilerin beklenildiği açıklamada, öğretmen atamalarının daha şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Editör: Egemen KEYDAL