Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Öğretmenlere ve Eğitim Önlemlerine İlişkin Açıklamalar
Bakan Tekin, öğretmenlerin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında önlük giyme uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, bu uygulamanın öğretmenlerin çoğunluğunun talebi doğrultusunda başlatıldığını ve zorunlu olmadığını belirtti.
Öğrenci velilerinin okula girişleriyle ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, okul müdürlerine veli toplantılarını ders saatleri dışında düzenlemeleri çağrısında bulundu. Aynı zamanda, yeni eğitim döneminde öğretmenlerin ve öğrencilerin cep telefonu ve dijital cihazların ders içi kullanımına ilişkin tedbirler alınacağını açıkladı.
Bakan Tekin, yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmenlerin şehirleri ve kültürel mekanları tanımalarını sağlamak için müfredatta yer alan değişikliklere dikkat çekti. Ayrıca, öğretmenlerin konaklama sorunlarına yönelik olarak atanan yeni öğretmenlerle iletişime geçilerek çözüm arandığını belirtti.
Bakan Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimde amatör bir ruhla profesyonelce hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak yeni eğitim döneminin sorunsuz bir şekilde geçmesi için tüm yöneticilerle istişare içinde olmanın önemine değindi.
Bakan Tekin: Öğretmenlere Önlük Giyme Konusunda Zorlama Yok
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve 81 ilin milli eğitim müdürleriyle Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya geldi. Tekin, öğretmenlerin 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ‘önlük’ giymesi konusundaki tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin, velilerin okula ders saatlerinde girişiyle ilgili önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak, okul müdürlerinden veli toplantılarını ders saatleri dışında planlamalarını istedi.
Yeni eğitim dönemi için alınacak tedbirler hakkında bir genelgeyi geçen hafta illere gönderdiklerini hatırlatan Tekin, genelgenin en önemli unsurunun tarih, devlet ve millet birliği için Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları olduğunu belirtti. Ayrıca, yeni eğitim-öğretim döneminde müfredatın bir bölümünün şehirlerle ilgili olduğunu söyleyerek, çocukların kendi illerini ve illerdeki tarihi ve kültürel mekanları tanımalarının önemine vurgu yaptı.
Tekin, 1 Eylül tarihi itibarıyla göreve başlayacak yeni atanan öğretmenlere dikkat çekerek, özellikle deprem bölgelerindeki 11 ilde görevlendirilen öğretmenlerin konaklama sorunlarının çözülmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin önlük giymesi konusunun öğretmen odası buluşmalarında gündeme geldiğini ve bu konuda bir zorunluluğun olmadığını, ancak teşvik edildiğini ifade etti.
Dijital bağımlılıkla mücadele çerçevesinde cep telefonu kullanımıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tekin, öğrencilerin dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanmamaları gerektiğini ve dijital cihazların sınıflara sokulmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, okul dışındaki dijital ortamlarda zaman geçirilmesine neden olabilecek durumlardan ve ödevlerde sosyal medya kullanımından kaçınılacağını ve cep telefonlarının sınıflarda bulundurulmasının doğru olmadığını söyledi.