Okulların kapanmasına kısa bir süre kala, öğrenciler ve veliler, okullarda son hafta ders işlenip işlenmeyeceği ve yoklama durumunu merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar, bu konuda net bir ışık tutuyor. Peki, okulların son haftası ders işlenecek mi? Yoklama alınacak mı? İşte detaylar:

Okulların Son Haftasında Etkinlik Dolu Günler

Öğrencilerin heyecanla beklediği karne günü için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların son haftasında çeşitli etkinliklerin düzenleneceği yönünde okullara yazı gönderdi. Bu gelişme, öğrencilerin zihninde "Okulun son haftası ders var mı, işlenecek mi?" sorularını oluşturdu.

Öğretmenlere Yönelik Şiddete Sert Önlem! Öğretmenlere Yönelik Şiddete Sert Önlem!

Okulun Son Haftası Yoklama Alınır mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların son haftasında yoklama alınmasına dair özel bir açıklaması bulunmamakla birlikte, genel olarak yönetici inisiyatifine bırakıldığı biliniyor. Önceki haftalarda olduğu gibi, son haftada da yoklama alınabileceği unutulmamalıdır.

Dönem Sonu Faaliyet Haftası ve Ders İşlenmeme Durumu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazıda, 15-18 Ocak tarihleri arasında 4 gün sürecek 'dönem sonu faaliyet haftası' için etkinlik programı düzenleneceği belirtilmiştir. Bu haftada faaliyetler planlanırken, okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak ve velilere ek bir külfet çıkarılmamasına dikkat edilecektir.

Dönem sonu faaliyet haftası kapsamında öğrencilerin ilgisini çekecek etkinlikler düzenlenerek, eğitim-öğretim son günlerinin coşkuyla geçirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda, okulların son haftasında ders işlenmeyecek ve eğitimden ziyade öğrencilerin keyifli zaman geçirmeleri hedeflenmektedir.

Karne Tarihleri ve Yarıyıl Tatili

MEB'e bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler, 19 Ocak'ta karnelerini alacaklar. Ardından, 22 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında yarıyıl tatili başlayacak. İkinci dönem ise 5 Şubat 2024'te başlayacak. İkinci dönemin ara tatili ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci dönem sonu ise 14 Haziran 2024 tarihinde olacak.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık

Bu sürecin ardından, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Öğrenciler ve veliler, bu tarihleri göz önünde bulundurarak yeni eğitim dönemine hazırlıklarını yapabilirler.