“Ordu Tostu: Şehir Dışından Gelenlerin Bile Sıraya Girdiği Tescilli Lezzet”

featured

Ordu’nun tescilli lezzetlerinden biri olan ‘Ordu tostu’, sadece şehirde değil, şehir dışından gelenlerin ilgisini de çekiyor. Tost ustası Kahraman Arslan, bu özel tostu 1958 yılında keşfeden Kemal Yamaner’den öğrendiğini ve 1963 yılından beri bu lezzeti Ordu halkıyla buluşturduğunu anlatıyor. Ordu tostu, ekmeği ve özel olarak yapılan ezme sucukları ile diğer tostlardan ayrılıyor. Bu tost, her ekmekle yapılmaz; Ordu tost ekmeği ve sucuğu, özel olarak üretiliyor ve sadece belirli yerlerde bulunabiliyor.

Kahraman Arslan, bu işin inceliklerini öğrenmek isteyenlerin çoğu zaman başarısız olduğunu, çünkü Ordu tostunun yalnızca taklidinin yapılabildiğini belirtiyor. Ayrıca, Arslan, oğluna bu işin tüm sırlarını öğreterek, bu geleneksel lezzetin gelecekte de yaşamaya devam edeceğini söylüyor. Ordu tostunu düzenli olarak tüketen Deniz Yazıcı ise tostun hem çıtır olduğunu hem de mideyi rahatsız etmediğini, içeriğindeki kaşar, ezme sucuk ve ekmeğin bu lezzeti özel kıldığını dile getiriyor.

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!