İddiaların ardından kuyumcuda emanet bulunan altınlarını almak isteyen vatandaşlar, iş yerine akın etti. Söylenti ilçede kulaktan kulağa yayılınca, dükkanın önünde kalabalık bir anda arttı.

Ancak iddialar, kuyumcu sahibi Emre Sade tarafından yalanlandı. Sade, “İddiaları uyandığımda gördüm, tamamen yalandan ibaret, şikayetçi olacağız” dedi.Ordu’da kara para aklama soruşturması  (2)Sade, 1980 yılından bu yana Fatsa’da kuyumculuk yaptıklarını belirterek, “Dün sabah kalktığımda böyle bir dedikoduya maruz kaldım. Dedikodunun nereden ve nasıl çıktığını ben de anlayamadım. O anda insanlar adeta burayı yağmalayama geldi, dışarıda bir sürü insan vardı” diye konuştu.

Emniyet güçlerinin, kuyumcu dükkanının olduğu yere gelerek açıklama yaptığını söyleyen Sade, “Bu müesseseden kimsenin alacağı bulunamaz. Bizim zaten düşüncemiz herkesin altınlarının kendi kasasında bulunması ama bırakmak istediklerinde de kendi emanet kasamızda saklayabileceğimizi belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

İddiaların kaynağı ne?

İddiaların kaynağı henüz belirlenemedi. Ancak, bazı vatandaşların, internette yer alan haberleri yanlış yorumladıkları ve bu nedenle kuyumcu dükkanını hedef aldıkları düşünülüyor.

Soruşturmada son durum

Antalya Serik'te Ters Dönen Otomobilde Yaralı Arama Çalışmaları Devam Ediyor Antalya Serik'te Ters Dönen Otomobilde Yaralı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada, 14 kişi tutuklandı, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi.

Ekipler, paraya bloke koydurdu ve 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturma sürüyor.

İzdihamda yaralananlar oldu

İddiaların ardından kuyumcu dükkanının önünde toplanan kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. İzdihamda bazı vatandaşlar yaralandı.

Yaralılar, Fatsa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İzdihama müdahale eden polise tepki

İzdihamda kalabalığı dağıtmak isteyen polise bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, polisin sert müdahalede bulunduğunu iddia etti.

Polis, iddiaları yalanlayarak, gerekli önlemlerin alındığını belirtti.