CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi açıklamalarda bulundu. Özel, parti içinde yaşanan hareketli günlerde, Ankara ve İstanbul'un durumunu değerlendirerek, Malatya'da gerçekleştirecekleri sürpriz hakkında iddialı konuştu. Ayrıca, TİP'ten aday olan Gökhan Zan'ın talebini de ilk kez açıkladı.

Özel'in Değerlendirmeleri

Özgür Özel, mevcut 249 belediye başkanının 149'unun yeniden aday gösterildiğini belirtti ve 'tasviye' iddialarını reddetti. Ankara ve İstanbul'un en rahat olduğu iki il olduğunu vurgulayan Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun partinin üzerinde oy potansiyeline sahip olduklarını söyledi. Özel, "Çok sıkı çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.Özgür Özel Malatya'da 100 Yılın Sürprizini Yapacağız! (1)

Malatya'da Sürpriz Hazırlığı

CHP lideri, 31 Mart seçimlerinde partinin kıyıdan daha içeriye gireceğini iddia ederek, "Kırıkkale çok iyi gidiyor. Kastamonu olabilir. 100 yılın sürprizini Malatya’da yapacağız" şeklinde konuştu. Partinin son seçimde yüzde 21 oy aldığını hatırlatan Özel, Ağbaba'nın rakibinin dört puan önünde çıktığını belirtti.

Lütfü Savaş Tartışmaları

Hatay'daki Lütfü Savaş tartışmalarına da değinen Özel, birçok ankette Savaş isminin önde çıktığını ancak daha iyi bir alternatif üretemediklerini belirtti. Savaş'a alternatif bir ismin ankette öne çıkması durumunda adayı değiştirebileceğini ifade etti.

"Sakin Şehir" Arapgir yaza hazır "Sakin Şehir" Arapgir yaza hazır

Gökhan Zan'ın Talebi

Gökhan Zan'ın TİP'ten aday olmasıyla ilgili de konuşan Özel, Hatay'daki Lütfü Savaş'a yönelik protestoları Zan'ın organize ettiğini söyledi. Özel, Zan'ın kendilerinden Arsuz Belediyesi için talepte bulunduğunu da açıkladı.

Haluk Levent'e Adaylık Teklifi

Haluk Levent'e adaylık teklifiyle ilgili de konuşan Özel, yöneticilerin arka kapı diplomasisi yapmasının normal olduğunu belirtti. Özel, "Haluk Bey ‘evet’ dese anket de yapardık" dedi.

Özgür Özel'in açıklamaları, CHP'nin 31 Mart'taki seçim stratejisini ve aday belirleme sürecini merakla bekleyenleri heyecanlandırdı. Malatya'da gerçekleştirecekleri sürpriz ise şimdiden merak konusu oldu. Özel'in yaptığı açıklamalar, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin başlayabileceğine işaret ediyor.

Editör: Kader GÜL