CHP Lideri Özgür Özel, Hristiyan Vatandaşlara Noel Kutlaması Yapıyor

24 Aralık'ta Noel Yortusu'nu kutlayan Hristiyan vatandaşlarına selam gönderen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülkenin zorlu günlerden geçtiğini belirtti.

Bir Ulusun Dayanışması

Özel'in yayımladığı mesajda, son 24 saat içinde 12 askerin şehit olmasıyla yaşanan acı günleri vurgulayarak, "Terörün neden olduğu bu acıların üstesinden gelmekte tüm halkımızla birlikte kararlıyız," ifadesini kullandı.

Arabamdan Gelen Tıkırtıyı Nasıl Durdurabilirim? Arabamdan Gelen Tıkırtıyı Nasıl Durdurabilirim?

Anadolu'nun Zengin Tarihinde Hoşgörü

Farklı dinlere, inançlara ve etnik kimliklere sahip insanların tarih boyunca büyük bir hoşgörü içinde yaşadığı Anadolu'ya dikkat çeken Özel, Cumhuriyet'in ilanından sonra bile bu hoşgörü ikliminin devam ettiğini belirtti.

Tehditlere Karşı Duran Bir Toplum

Yakın coğrafyayı tehdit eden ötekileştirme, ırkçılık ve ayrımcılığın bu topraklarda zemin bulamadığını vurgulayan Özel, "Farklılarımızla bir arada yaşamayı egemen kıldığımız bu topraklarda Hıristiyan yurttaşlarımızın Noel Yortusu'nu tebrik ediyor, Noel'in tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum," şeklinde konuştu.

Zorluklarla karşılaşıldığında dayanışmanın önemini vurgulayarak, farklılıkları kucaklamanın ve uyumlu bir yarının temelini atmaktır.

Editör: Kader GÜL