Malzemeler:
- 5 adet yufka
- İç harcı için:
- 1 adet soğan
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sosu için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
- İnce doğranmış soğanları sıvı yağ ile tavada kavurun. Tuz ekleyin. Rendelediğiniz patatesleri de ekleyip birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacak şekilde kavurmanız yeterli olacaktır.
- Yufkaları dört eşit parçaya kesin. Sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkaların her yerine bu karışımdan sürün.
- Patatesli harcı yufkaların geniş tarafına yayın.
- Sıkıca rulo şeklinde sarın ve döndürerek gül şeklini verin.
- Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!