Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Pratik ve lezzetli patatesli gül böreği tarifi ile aniden gelen misafirlere hızlı çözüm! İçi yumuşacık, dışı çıtır böreğin tarifi burada!

patatesli-gul-boregi-tarifi.jpg

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • İç harcı için:
    • 1 adet soğan
    • 4 adet orta boy patates
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sosu için:
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı su
  • Üzeri için:
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 3 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı:

  1. Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. İnce doğranmış soğanları sıvı yağ ile tavada kavurun. Tuz ekleyin. Rendelediğiniz patatesleri de ekleyip birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacak şekilde kavurmanız yeterli olacaktır.
  3. Yufkaları dört eşit parçaya kesin. Sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkaların her yerine bu karışımdan sürün.
  4. Patatesli harcı yufkaların geniş tarafına yayın.
  5. Sıkıca rulo şeklinde sarın ve döndürerek gül şeklini verin.
  6. Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Exit mobile version