Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi, Kuzey Irak'taki üs bölgesine teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerler ve tüm şehitler için güçlü bir birlik mesajı verdi. Bu zorlu zamanlarda, Türkiye'nin en köklü din eğitimi kurumlarından biri olarak DEÜ İlahiyat Fakültesi, Pençe-Kilit Harekâtı üs bölgesinde şehit düşen 9 asker ve tüm şehitler için anma programı düzenledi.

Dualarla Dolu Anma Programı

DEÜ İlahiyat Fakültesi Hacı Fatma Tatari Camii'nde gerçekleştirilen program, öğle namazının ardından başladı. Şehitler için düzenlenen anma programında, Mevlid-i Şerif ve dualar okundu, teröre karşı bir birlik ve beraberlik mesajı verildi. Programa, DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bilen, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi.

Rektör Hotar'dan Güçlü Mesaj

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye'yi yasa boğan saldırılarla ilgili konuşarak, terör unsurlarının asla hedeflerine ulaşamayacağını vurguladı. Rektör Hotar, birliktelik vurgusu yaparak, "Şehitlere olan minnet ve saygımızı göstermek, terörü lanetlemek ve terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu vurgulamak adına programımızı düzenledik" dedi. Türkiye'nin yüzyıl hedeflerinin güçlü adımlarla desteklendiği bir dönemde, ülkemizin birliğini hedef alan terör unsurlarının alçak saldırılarını kınayan Rektör Hotar, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde ve bugüne dek kaybedilen tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, yaralı askerlere acil şifalar diledi.

Aydın'da Arkadaş Endişesi: Uzun Süre Haber Alamadığı Kişiyi Ölü Buldu Aydın'da Arkadaş Endişesi: Uzun Süre Haber Alamadığı Kişiyi Ölü Buldu

Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik

DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bilen ise açıklamasında, teröre karşı birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm kahraman askerleri rahmetle andıklarını belirtti. Bugünkü etkinlikte dualarını şehitlerin aziz hatıralarına gönderdiklerini ifade eden Bilen, vatan sevgisinin imandan geldiğini vurgulayarak, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitleri'ne adlı eserini ilahi olarak okuduklarını paylaştı.