Evde pizza yapmak, özellikle hafif kabarmış bir hamur ve bol malzeme ile yapıldığında lezzetin doruklarına ulaşmanın garantisi gibidir. Bu yazımızda, Mynet Kadın Sağlık Editörü Nilgün Akbıyık'ın en kolay pizza hamuru tarifi ve pratik pizza sosu tarifini inceleyeceğiz. Bu tarifleri kullanarak, evinizde İtalyan lezzetini yaşamak artık çok daha kolay!

Rulo Börek Tarifleri Nelerdir? Rulo Börek Tarifleri Nelerdir?

Pizza Hamuru Tarifi

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık suPüf Noktalarıyla En Kolay Evde Pizza Yapımı

Tarif

  1. Yoğurma kabına alınan unun ortasını havuz gibi açın ve içerisine instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun.
  2. Hamurunuz yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini streç ile kapatarak 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alın, elimizle toparlayıp havasını alın. Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
  4. Kestiğiniz parçayı beze haline getirin ve merdane yardımı ile açın.
  5. Kullanacağınız tepsi boyutunda açtığınız pizza hamurunu unlanmış tepsiye alın.
  6. Bir çatal yardımı ile kabarmaması için hamurunuzun üzerinde delikler açın, önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
  7. Sonrasında hazırladığınız sosu sürerek üzerine dilediğiniz malzemeleri kullanarak pizzanızı hazırlayabilirsiniz.

Pizza Sosu Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yaprak fesleğen (taze veya kuru)Püf Noktalarıyla En Kolay Evde Pizza Yapımı (1)

Tarif

  1. Tavaya zeytinyağını alın, ikiye bölünen sarımsağı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  2. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranan domatesleri ekleyin ve pişirmeye başlayın.
  3. Domatesler kaynamaya başlayınca domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip domatesler küçülene kadar pişirin.
  4. Ocaktan almaya yakın fesleğen yapraklarını içine atıp bir iki dakika kaynatın ve ocağı kapatın.
  5. Taze fesleğen yaprağı yoksa kullanmak zorunda değilsiniz.
  6. Tüm karışımı blenderdan geçirin. Pizza sosu hazır.

Bu lezzetli pizza hamuru ve sosu tarifleri ile evinizde profesyonel bir pizzacı gibi pizza yapabilirsiniz. Unutmayın, kaliteli malzemelerle yapılan pizza, damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir.

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu en kolay pizza hamuru ve sosu tarifleri, sizi dışarıda yemek yeme ihtiyacından kurtaracak. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan pizza, artık sizin mutfağınızın da bir parçası olacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve kendi ev yapımı pizzanızın tadını çıkarın!

Editör: Kader GÜL