İşçinin raporlu olduğu sürede nerede bulunması gerektiği ile ilgili özel bir hüküm olmadığı, ancak işverenin güvenini kötüye kullanarak başka bir yerde çalışmanın geçerli bir fesih sebebi olarak kabul edildiği ifade ediliyor.

Avukat Cansen Erdoğan'a göre, işçinin işverene karşı özen ve sadakat borcu olduğu için raporlu olduğu dönemde de bu borcun devam ettiği belirtiliyor. Bu nedenle, işçinin raporlu olduğu sürede başka bir işte çalışması işverenin güvenini kötüye kullanmak olarak kabul ediliyor.

Tahıl ile Yapılan En İyi Salata Tarifleri Tahıl ile Yapılan En İyi Salata Tarifleri

Yargıtay'ın bir önceki kararına göre, işçinin raporlu olduğu sürede kendisi için önemli bir nedenle başka bir ile gitmesinin sadakat borcuna aykırı bulunmadığı belirtiliyor. Ancak işçinin çalışması gereken yer dışında rapor alıp çalışıyorsa bu durum geçerli bir fesih sebebi olarak değerlendiriliyor.

İşçinin raporlu olduğu dönemde evde istirahat etmek zorunda olmadığı belirtiliyor, ancak işçinin raporlu olduğu dönemde başka bir yerde çalışması işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkını doğuruyor.

Editör: Kader GÜL