Resmi Gazete'nin son durumu yer alan atama kararları ülke genelinde dikkatleri dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla duyurulan bu kararlarla beraberlik, Ankara, Adana ve Diyarbakır gibi önemli illerde değişiklik yapıldı. Toplamda 42 jandarma komutanının görev değişikliğine uğrarken, bu illerde yeni komutanlar atanmış oldu.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Adana İl Jandarma Komutanlığı'na Tümgeneral Coşkun Sel ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na Selçuk Yıldırım getirildi. Bu kritik illerdeki görev sonlandırılırken dikkat çekilirken, 13. İl Jandarma Komutanı Jandarma Genel Komutanlığı emrine çekildi. Bunun yanı sıra Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'na da Şakir Uslu atandı.

15 Temmuz'da İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretsiz! 15 Temmuz'da İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretsiz!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan diğer atama kararlarına göre ülke genelinde birçok vali departmanı ataması birimi ve toplamda 256 ilçenin kaymakamı değişti. Bu atamalar, kamu yönetimi önemli bir değişimi yansıtırken, ilgili görevlilere yeni sorumluluklar ve görev alanları da yapılabilir. Kararların ülke genelinde nasıl bir etki yaratacağı dönemde daha net bir şekilde karşılaşılmaktadır.

Editör: Çetin KEYDAL