Ev Satın Alma Stratejileri ve İpuçları Ev Satın Alma Stratejileri ve İpuçları

Türkiye'de ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin en fazla devam eden sektörlerden biri gıda sektörü oldu. Bu ekonomik zorluklar dışarıda yemek yeme yeterliliklerini da derinden baskılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilleri ve meclis çalışanlarının yararlandığı lokanta restoran kafe ve dinlenme tesislerinde yemeklerin uygun fiyatlı olması talep patlamasına neden oldu.

Tatlı 15 Lira

Kuzu şişin 45 tatlının 15 lira olduğu bu imkânları milletvekilleri ve yakınları için oldukça çekici hale geldi. Hatta talep o kadar arttı ki bir hafta sonra randevu almak zorunlu hale geldi. TBMM'nin ana binasında ve milletvekili odalarının bulunduğu binada toplam 2 restoran bulunurken bahçedeki iki restoran ve kafenin yanında bulunan Eğitim ve Sosyal Tesis olan Ala Restoran'da da 2 lokanta faaliyeti gösteriliyor.

Özgür Artantaş Ala Restoran Hakkında Google Hesabına Yorumda Bulundu

Özellikle yaz aylarında ana binadaki restoranın kapanmasıyla Ala Restoran'a olan talep artışı görüldü. Artan talep nedeniyle yemek yemek için bir hafta önceden rezervasyon yaptırmak neredeyse zorunlu hale geldi. Bir eski milletvekilinin oğlu olan Özgür Artantaş Ala Restoran hakkında Google hesabına yaptığı yorumda Artık açık bulursak toplanırız. Rezervasyon imkânsız oldu. Rezervasyon için ileri tarihli yer almıyorlar. Yer ayırma yapabilirsiniz bu artık mucize. Bir bakıyorsunuz yer rezervasyonunuz da yok imiş. Yemekler Vasat oldu. Eski tadı kalmadı. Bu durumda el atılması şart hayattan yararlandı.

Evde Daha Pahalı

Ekonomik durumun arttığı bir dönemde milletvekilleri ve meclis personeli için TBMM tesislerinde yemek evde yemek yapmak daha ekonomik hale gelmiş durumda. Uygun fiyatlarla sunulan yemekler bu tesislerin cazibesini artırıyor. Artan talep rezervasyon yapmak isteyenler için önemli bir sorun haline geldi. Tesislerde sunulan yemeklerin kalitesiyle ilgili bazı eleştiriler dile getiriliyor. Özellikle eski lezzetin kaybolduğu ve yemeklerin vasat olduğu tarafta görüşler dile getiriliyor. Bu konuda yapılan eleştiriler tesislerin hizmet kapsamının arttırılması için gerekli tasarrufların alınması vurgulanıyor. Bu durum ekonomik hayatın farklı kesimlerini nasıl arz ettiğini gösteren bir örnek olarak ortaya çıkıyor.