Sağlık Bakanlığı İŞKUR kura tarihi temizlik ve güvenlik personeli alımı için başvuruda bulunanlar tarafından merak ediliyor. 8 bin işçi alımı sonuçları, asil ve yedek isim listesi, İŞKUR kura çekimi için başvuran adaylar tarafından yakından takip ediliyor. Bakanlık, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere güvenlik, temizlik ve elektrikçi gibi pek çok alanda 8 bin işçi alımı yapacak. İŞKUR işçi alımıyla ilgili olarak ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da önemli bir açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı temizlik ve güvenlik personeli alımı kuraları için başvurular geçtiğimiz Şubat ayında tamamlandı. Başvuruların ardından kura çekim işlemi ve atamalar noter huzurunda yapılacak. Ardından asıl ve yedek adayların yer aldığı nihai isim listesi netlik kazanacak. Noter huzurunda yapılacak kura çekimi, Bakanlığın YouTube sayfası üzerinden canlı yayınla takip edilebilecek. Adayların özel ve genel başvuru şartlarını karşılamaması, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunması durumunda atama işlemleri yapılmayacak. Atamaları yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecek. Peki Sağlık Bakanlığı kura sonuçları ve nihai isim listesi açıklandı mı, nasıl ve nereden sorgulanır? 8 bin Temizlik ve Güvenlik görevlisi işçi alımı kurası ne zaman, saat kaçta? İşte konu hakkında bilgiler...

Sağlık Bakanlığı Kura Çekimi 2024

Sağlık Bakanlığı İŞKUR 8 bin işçi alımı kura çekim sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranı adaylar tarafından sık sık kontrol ediliyor. Bakanlık, güvenlik, temizlik ve elektrikçi gibi pek çok alanda istihdam sağlayacak. İŞKUR üzerinden başvuruları tamamlanan 8 bin işçi alımı kura çekimi de noter huzurunda yapılacak. Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi Bakanlığın YouTube hesabı üzerinden canlı olarak da takip edilebilecek. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemi de tamamlanacak. Farklı alanlarda istihdamın sağlanacağı Sağlık Bakanlığı İŞKUR 8 bin işçi alımı kurası ile asil yedek aday kesin isim listesi belli olacak. Ayrıca şartları taşımadığı tespit edilen adayların atama işlemleri de iptal edilecek. Kura sonuçları da yhgm.saglik.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Şimdi gözler kura çekim tarihinde! Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alımı ne zaman, saat kaçta, ayında kaçında? 8 bin Temizlik ve Güvenlik görevlisi işçi alımı kura çekimi sonucu, asil ve yedek PDF isim listesi açıklandı mı, nasıl, nereden sorgulanır?

Sağlık Bakanlığı İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ TARİHİ MART 2024

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı yapacak. Çeşitli kadrolardan yapılacak alımlar için kura çekimi 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı İŞKUR işçi alımı kura çekimi Ankara'da noter huzurunda sabah 09:00’da başlayacak ve saat 18:00’de sona erecek.

Sağlık Bakanlığına işçi alımlarının olacağını hatırlatan Bakan Koca, “İş-Kur’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız” diye konuştu.

Sağlık atamaları ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığı’na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler” dedi. Öte yandan Bakan Koca, İŞKUR üzerinden, noter huzurunda mülakatsız 8 bin işçi alımının da yapılacağını açıkladı.

15 Temmuz'da İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretsiz! 15 Temmuz'da İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretsiz!

Sağlık Bakanlığı'nda daha önce yapılan işçi alımı sürecinde kura çekimi sonuçları, kura tarihinin akşam saatlerinde açıklanmıştı. 8 bin işçi alımı kura çekimi sonuçlarının da 18-19 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

Alımlarla ilgili açıklamada bulunan Bakan Koca, 8 bin işçi alımının İŞKUR üzerinden mülakatsız yapılacağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları, asil ve yedek aday listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

İlan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.

Editör: Kader GÜL