Turptan yapılan Şalgam suyu özellikle et yemekleriyle tüketilmektedir. Acılı ve acısız olarak yapılan şalgam suyunun faydası bulunuyor.
Özellikle kebap yemekleriyle tüketilen Şalgam suyu içeriğindeki kalsiyum, demir, A, B ve C vitaminleriyle şifa kaynağı olarak görülüyor
Türk mutfağına özgü geleneksel içeceklerden biri olan şalgam, hammadde olarak şalgam, havuç, bulgur unu, tuz, su ve isteğe göre acı biber kullanılarak yapılıyor.
ŞALGAM SUYU FAYDALARI NELER?
- Şalgam suyu kanser oluşumunu önleyici fitokimyasallar içerir. Özellikle yaprakları, kansere karşı güçlü antioksidanlar içerir.
- Sindirimi kolaylaştırır, zengin lif içeriği sayesinde kabızlığı giderir, idrar söktürür.
- Potasyum içeriğine sahip olan şalgam yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu dengeler.
- Romatizma, mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca Geleneksel Asya tedavi şekline göre şalgam suyu vücutta enerji verir ve kan dağılımını düzenler.
- Vitamin ve mineral içeren şalgam suyu bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mikropların vücudumuza girmesine izin vermiyor.
- Kalsiyum, potasyum ve demir gibi minerallere sahip olan bu içecek; kemiklerin ve dişlerin gelişimine katkı sağlıyor.
- Şalgam suyu kilo vermeye yardımcıdır.
- Bol lif içeriği ile sindirimi düzenliyor, tok tutuyor, zayıflamayı kolaylaştırıyor.
- Acılı şalgam suyu mide hassasiyeti olan kişiler için midede ekşime ve yanmaya yol açabilir. Bu yüzden şalgam suyu tüketiminde acısız olanı tüketmeyi tercih etmeniz daha uygun olacaktır.algam suyu neyden yapılır?
Şalgam nasıl yapılır içindekiler?
Şalgam Çukurova’ya özgü bir içecektir. Şalgam bitkisinin yanı sıra siyah havucun su ile karıştırılıp, tuz da ilave edilmesiyle yapılır. Mayalanması için belirli bir süre bekler ve o sürenin sonunda şalgam suyu haline gelir.