Samsun'da gerçekleştirilen başarılı operasyonla bir suç örgütü çökertildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklanırken, 1'i ev hapsi olmak üzere 3 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Operasyon Detayları ve Ele Geçirilen Malzemeler

Samsun'daki organize suç örgütlerinin mafyatik yapılanmaları ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, Samsun ve Sivas'ta toplam 14 kişi gözaltına alındı. Suç örgütüne yönelik yapılan aramalarda; 8 tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 450 tabanca fişeği, 6 tüfek, 88 kartuş, 3 bıçak, 1 telsiz, 1 muşta, 161 sentetik ecza, 0,5 gram esrar, 2 gram metamfetamin, 1 hassas terazi ve örgüt eylem planının yazılı olduğu dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca, ara yakalamalarda da 8 tabanca, 14 tüfek, 1 kuru sıkı tabanca ile çeşitli mühimmatlar ele geçirildiği belirtildi.Samsun'da Suç Örgütü Operasyonu 8 Tutuklama, 3 Kişi Serbest!-1

Gözaltı ve İşlemler

Gözaltına alınan 3 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, dün Samsun Adliyesine sevk edilen 3 kişi tutuklandı. Polisteki sorgulanmaları tamamlanan, aralarında suç örgütünün liderinin de bulunduğu 8 kişi ise bugün sabah saatlerinde Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 5 kişi tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, 1'i ev hapsi olmak üzere 3 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun'da gerçekleştirilen operasyonla suç örgütlerine büyük bir darbe vurulmuş oldu. Emniyet güçlerimizin başarılı çalışmalarıyla şehrimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği için önemli bir adım atılmıştır.