Sayfa Otoritesi (PA), Moz tarafından geliştirilen ve belirli bir sayfanın arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) ne kadar iyi sıralanacağını tahmin eden bir puandır. Sayfa Otoritesi puanları 1 ila 100 arasında değişir; daha yüksek puanlar, daha yüksek sıralama yeteneğine karşılık gelir.  

Araçlar: PA'nızı Link Explorer ile kontrol edin

Sayfa Otoritesi, web dizinimizdeki verilere dayanmaktadır ve onlarca faktörü dikkate alır. Etki Alanı Otoritesi gibi , tahmin ettiğimiz binlerce SERP genelindeki sıralamalarla en iyi korelasyona sahip algoritmayı belirlemek için bir makine öğrenme modeli kullanır ve ardından bu özel hesaplamayı kullanarak Sayfa Otoritesi puanları üretir.

Sayfa Otoritesi nasıl puanlanır?

Sayfa Otoritesini 100 puanlık logaritmik ölçekte puanlıyoruz. Bu nedenle puanınızı 20'den 30'a çıkarmak, 70'ten 80'e çıkarmaktan çok daha kolaydır. Sayfa Otoritesini hesaplamak için kullanılan algoritmayı sürekli olarak güncelliyoruz, böylece puanınızın zaman zaman dalgalandığını görebilirsiniz.

"İyi" bir Sayfa Otoritesi nedir?

Sayfa Otoritesinin nasıl hesaplandığı nedeniyle (aşağıdaki "Sayfa Otoritesinin Teknik Tanımı" bölümüne bakın), arama sonuçlarında araştırma yaparken ve hangi sayfaların daha güçlü olabileceğini belirlerken (mutlak, somut bir puan yerine) karşılaştırmalı bir ölçüm olarak kullanılması en iyisidir. veya diğerlerinden daha önemli bağlantı profilleri. Karşılaştırmalı bir araç olduğundan, mutlaka "iyi" veya "kötü" bir Sayfa Otoritesi puanı yoktur.

Sayfa Yetkilisi ve Etki Alanı Yetkilisi

Sayfa Otoritesi tek bir sayfanın tahmine dayalı sıralama gücünü ölçerken, Etki Alanı Otoritesi tüm alan adlarının veya alt alan adlarının gücünü ölçer. Ancak metrikler aynı metodoloji kullanılarak hesaplanır; yani birçok açıdan farklı olmaktan çok benzerdirler.

Sayfa Otoritesini nerede bulabilirsiniz?

Sayfa Otoritesi ölçümleri, web üzerindeki düzinelerce SEO ve çevrimiçi pazarlama platformuna dahil edilmiştir.

Moz ekosisteminde, Link Explorer'ı , MozBar'ı , Moz'un ücretsiz SEO araç çubuğunu veya Anahtar Kelime Gezgini'nin SERP Analizi bölümünü kullanarak Etki Alanı Otoritesini kontrol edebilirsiniz . Yetki ölçümleri aynı zamanda API'mızın yanı sıra  tüm Moz Pro kampanyalarına da dahil edilmiştir .

Sayfa Otoritesinin teknik tanımı

Sayfa Otoritesi, Etki Alanı Otoritesi ile aynı şekilde ancak bireysel sayfa düzeyinde hesaplanır. Sayfa Otoritesi, Mozscape web dizinindeki verilere dayanmaktadır ve bağlantı sayılarını ve düzinelerce başka faktörü (toplamda 40'tan fazla) içerir. Daha da önemlisi, anahtar kelime kullanımı veya içerik optimizasyonu gibi belirli sayfa içi öğeleri dikkate almaz .

Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Teknoloji Kullanımı ve Sınırlar Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Teknoloji Kullanımı ve Sınırlar

Etki Alanı Otoritesi gibi, Sayfa Otoritesi de bir makine öğrenme algoritması kullanılarak hesaplanır ve dolayısıyla algoritmaya beslenen veriler değiştikçe dalgalanacaktır. Bu nedenle, herhangi bir sayfanın sıralanabilirliğini "puanlayan" mutlak bir değer yerine, diğer sayfalarla karşılaştırma yapmak için Sayfa Otoritesini göreceli bir ölçüm olarak kullanmak en iyisidir .

Sayfa Otoritesini nasıl etkileyebilirim?

Etki Alanı Otoritesi gibi Sayfa Otoritesi de bütünsel bir puandır ve doğrudan etkilenmesi zordur. Her birinin puan üzerinde etkisi olan bir dizi metrikten oluşur. Bu çok faktörlü bağımlılık kasıtlıdır: Google bir sayfayı sıralarken birçok faktörü hesaba kattığından, onu hesaplamaya çalışan bir metriğin de birçok faktörü içermesi gerekir.

Bir sayfanın Otoritesini etkilemenin en iyi yolu, bağlantı profilini geliştirmektir. Bu, diğer yüksek yetkili sayfalardan harici bağlantılar alarak gerçekleştirilebilir ; bu bağlantılar, sayfanızın otoritesi için "güven oyu" görevi görür.

Sayfa Yetkilim neden değişti?

Sayfa Otoritesi birçok faktöre bağlıdır ve bu nedenle çok sayıda nedenden dolayı dalgalanabilir. Sayfa Otoritesinin neden değiştiği hakkında daha fazla bilgi ve bu dalgalanmaları yorumlamaya yönelik bir model, “Otoritem neden değişti?” bölümünde bulunabilir.

Editör: Çetin KEYDAL