Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya'yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle zarar gören esnaflara yönelik ek finansman desteğinin duyurusunu yaptı.

Antalya'da yaşanan sel felaketi sonrasında zarar gören esnaflara yönelik yapılan destekler hakkında Ticaret Bakanı Ömer Bolat önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Antalya Valiliği'ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, şiddetli yağışların neden olduğu zararların giderilmesi için esnaflara ek finansman sağlanacağını duyurdu. Bu destekle ilgili detayları paylaşan Bakan Bolat, esnafların yanında olduklarını vurguladı.

Yer Yemez: Kabızlık Sorununa Doğal Çözüm! Yer Yemez: Kabızlık Sorununa Doğal Çözüm!

Bakan Bolat'ın açıklamalarına göre, acil yardım paketi kapsamında Antalyalı esnaflara 100 milyon lira daha ilave finansman sağlanacak. Bu destek, bugünden itibaren esnafların hesaplarına yatırılacak. Bu desteğin esnafların yaşadığı zorlukları hafifletmeye yönelik bir adım olduğunu belirten Bakan Bolat, daha önce de 50 milyon lira destek sağlandığını hatırlattı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından karşılanan Bakan Bolat, valilik ziyareti sırasında esnafların yaşadığı sorunları dinledi. Bakan Bolat, valilik ziyaretinin ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlenen "Esnaf Buluşması"na katıldı. Burada esnaflarla bir araya gelen Bakan Bolat, esnafların taleplerini dinleyerek, çözüm önerileri sundu.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere'nin kredi borçlarının ertelenmesi talebini aldıklarını belirten Bolat, bu konuyu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdulkadir Akgül ile görüştüğünü aktardı. Akgül'ün, Halk Bankası'nın kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin yazının çok kısa bir süre içinde yazılacağını ve ardından Halk Bankası'nın konuyu Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde takip edeceğini ilettiğini söylediğini paylaşan Bolat, esnafların yanında olduklarını vurguladı.

Ticaret Bakanlığı'nın ilgili bir kuruluş olarak esnafların yanında olduğunu ve bu kapsamda acil olarak Antalyalı esnaf ve sanatkarlara 100 milyon lira daha ilave finansman desteği sağladıklarını ifade eden Bakan Bolat, pazartesi gününden itibaren bu yeni desteğin hesaplarda olacağını belirtti. Bu ek finansman desteğinin, ihtiyaçlara yönelik olarak kullanılacağını ve esnafların yaşadığı zorlukları hafifletmeye yönelik bir adım olduğunu dile getirdi.