Kütahya'nın Simav ilçesinde Kıbrıs Gazisi Kazım Çakır, demans hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti. 70 yaşındaki gazinin vefatı, ilçede üzüntü yarattı.

Kazım Çakır, Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında görev yapmış ve vatanı için mücadele etmiş bir gaziydi. Ancak yaşamının son dönemlerinde demans hastalığına yakalandı ve tedavi gördü.

Demans, özellikle yaşlı bireyleri etkileyen, hafıza kaybı ve bilişsel fonksiyonlarda ciddi bozulmalara neden olan bir hastalıktır. Kazım Çakır, uzun süren bir mücadeleden sonra maalesef bu hastalığa yenik düştü.

Kazım Çakır'ın vefatı Simav ilçesinde büyük bir üzüntüye yol açtı. Kendisi, vatanı için gösterdiği fedakârlık ve cesaret nedeniyle saygıyla anıldı. Simav Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde vefat eden gazinin cenazesi, Akdağ beldesi Kınık Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kınık Mezarlığı'na defnedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kütahya Mitinginde Yarınlarımız Bugünümüzden Daha İyi Olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kütahya Mitinginde Yarınlarımız Bugünümüzden Daha İyi Olacak

Cenaze törenine Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Akdağ Belde Belediye Başkanı Yakup Oran, Simav Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Bilge Sapmaz, ailesi, yakınları ve belde halkı katıldı. Gazinin vefatı ilçede duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kazım Çakır, vatanına olan sadakati ve Kıbrıs Gazisi olarak taşıdığı unvanla hatırlarda yaşamaya devam edecek.

Editör: Seniha BESLER