En İyi Tırnak Bakımı İpuçları ve Püf Noktaları En İyi Tırnak Bakımı İpuçları ve Püf Noktaları

Çat kapı gelen misafirlere hızlıca ikram edebileceğiniz, az malzemeli ve pratik bir tarif arıyorsanız, kaşık tatlısı tam da size göre! İşte şipşak hazırlanan kaşık tatlısı tarifi:

Malzemeler:

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı katman için:

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata

Yapılışı:

  1. Muhallebi Hazırlığı: Öncelikle muhallebi için tereyağını eritip üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra yavaşça süt ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Süt kaynadıktan sonra şeker ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın. Hazırlanan muhallebiyi ıslatılmış bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.

  2. Çikolatalı Katmanın Hazırlanması: Çikolatalı katman için bir tencereye sütü alıp üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Üzerine bitter çikolata ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocağı kapatıp soğuk su ekleyerek çırparak akışkan bir kıvam elde edin. Hazırlanan çikolatalı sosu soğuyan muhallebinin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.

  3. Servis Önerisi: Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabına koyarak en az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin. Böylece tatlı daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!

Bu pratik ve lezzetli kaşık tatlısı tarifiyle misafirlerinizi şımartabilir, onlara unutulmaz bir tatlı deneyimi sunabilirsiniz. Hızlı ve kolay hazırlanmasıyla zaman kazandırırken, lezzetiyle de herkesi kendine hayran bırakacak olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Editör: Kader GÜL