Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi, ardışık depremlerle sarsıldı. İlk deprem, saat 16.39'da 4,8 büyüklüğünde meydana geldi. Sadece bir dakika sonra, saat 16.40'ta 4,5 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. Ardından saat 18.18'de ise 4,2 büyüklüğünde üçüncü bir deprem daha kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ilk depremin derinliğini 6,35 kilometre olarak açıklarken, ikinci depremin derinliği 7 kilometre, üçüncü depremin ise 9,13 kilometre olarak belirtildi.

75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı 75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

Depremler, çevre illerden de hissedildi ve bölgede kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaşanan depremlerle ilgili olarak "Birkaç gündür art arda sallanıyoruz. Haliyle birden ne olduğunu anlayamadık. İki deprem yaşadık. Bugünlerde üst üste olunca ister istemez tedirginlik devam ediyor. Şu an itibariyle çağrı merkezimize gelen olumsuz bir durum yok." açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depremlerin ardından saha tarama çalışmalarının başladığını duyurdu. AFAD tarafından yapılan açıklamada ise saha tarama çalışmalarının devam ettiği ve şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmediği belirtildi. Yetkililer, bölgede olası risklere karşı hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Çetin KEYDAL