Süleyman Seba anısına oynanan hazırlık maçında Beşiktaş, Sakaryaspor'u 2-1 yendi.

Maç, Süleyman Seba'nın 93. doğum günü olan 19 Kasım 2023 tarihinde Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynandı. Maça hızlı başlayan Beşiktaş, 15. dakikada Ante Rebic'in golüyle 1-0 öne geçti. Sakaryaspor, 20. dakikada Kasongo ile skoru eşitledi. Beşiktaş, 33. dakikada Donkor'un kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti ve bu sonuçla maçı kazandı.Süleyman Seba Anısına Beşiktaş, Sakaryaspor'u 2-1 Yendi (2)Beşiktaş, maça hızlı başlayan ve daha baskılı oynayan taraftı. Rebic'in golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş, skoru korumak için savunmasını da sağlama aldı. Sakaryaspor, 20. dakikada Kasongo ile skoru eşitlese de Beşiktaş, Donkor'un kendi kalesine attığı golle yeniden öne geçti ve maçı kazandı.

Beşiktaş, maçta yeni transferlerinden Ante Rebic'i ilk kez oynattı. Rebic, 15. dakikada attığı golle takımına galibiyetin ilk adımını attıran isim oldu. Beşiktaş'ın diğer golünü ise Donkor'un kendi kalesine attığı gol kaydetti.

Sakaryaspor, maçta iyi bir mücadele ortaya koydu. Sakaryaspor'un golünü ise Kasongo kaydetti.Süleyman Seba Anısına Beşiktaş, Sakaryaspor'u 2-1 Yendi (1)Maç sonrası değerlendirmeler

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, "Süleyman Seba anısına oynanan bu özel maçta galip gelmek bizim için çok önemliydi. Bu galibiyetle birlikte lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Takım olarak iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz ve bu maçta bunu gösterdik. İnşallah lige de bu performansımızı yansıtacağız." dedi.

Sakaryaspor Teknik Direktörü İlker Püren ise "Beşiktaş, iyi bir takım. Bu maçtan galibiyetle ayrılamadık ama iyi bir mücadele ortaya koyduk. Ligde de iyi bir performans sergileyeceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepkiler: Futbolun Bağımsızlığı Tehlikede mi? UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepkiler: Futbolun Bağımsızlığı Tehlikede mi?

Beşiktaş, maça hızlı başlayan ve daha baskılı oynayan taraftı. Bunun nedeni, Beşiktaş'ın yeni transferlerinin sahadaki ilk maçı olmasıydı. Beşiktaş, Rebic ve diğer yeni transferleriyle birlikte hücumda daha etkili bir görüntü sergiledi.

Sakaryaspor, maçta daha paslı bir futbol oynadı. Sakaryaspor, Kasongo ile yakaladığı gol fırsatını değerlendiremeyince, Beşiktaş'ın Donkor'un kendi kalesine attığı golüyle yenik duruma düştü.

Beşiktaş, maçta iyi bir savunma performansı sergiledi. Beşiktaş, savunmada özellikle Necip Uysal ve Welinton ile birlikte iyi bir duvar oluşturdu.

Sakaryaspor, maçta iyi bir mücadele ortaya koydu. Sakaryaspor, Kasongo ile yakaladığı gol fırsatını değerlendiremeyince, maçı 2-1 kaybetti.

Beşiktaş, Süleyman Seba anısına oynanan hazırlık maçını 2-1 kazandı. Beşiktaş, bu galibiyetle birlikte lige iyi bir başlangıç yapmak istediğini gösterdi. Sakaryaspor ise iyi bir mücadele ortaya koydu. Sakaryaspor, lige iyi bir başlangıç yapmak için çalışmalarına devam edecek.

Editör: Kader GÜL