"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: E-Devlet Kullanıcı Sayısında Hızlı Artış Devam Ediyor"

Hızlı ve kesintisiz hizmet sunma kapasitesiyle, e-Devlet vatandaşlara 7/24 erişim sağlayarak kullanıcı sayısını sürekli artırmaya devam ediyor. Bakan Uraloğlu, E-Devlet kullanıcı istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. E-Devlet Kapısı, kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere hızlı ve güvenli erişim imkanı sunarak, tek noktadan hizmet alma kolaylığını vurguladı. Bakan Uraloğlu, yeni mobil uygulamanın hizmetlere her yerden erişimi mümkün kıldığını belirtti.E-devlet

Vatandaşlarımız için E-Devlet ile hizmetlere ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte, bilgiye hızlı erişim, kırtasiye masraflarının azalması, yönetimde şeffaflık ve saydamlığın artması, zaman ve maliyet tasarrufu gibi avantajlar sağlanıyor. Vatandaşlarımız, kamu hizmetlerine daha rahat bir şekilde erişebilmenin değerini farkındalar ve E-Devlet'in önemi giderek artıyor."

KULLANICI SAYISI YÜZDE 37 ARTIŞ GÖSTERDİ

2022 yılı içinde yapılan iyileştirmeler ve yeni hizmetlerin eklenmesiyle E-Devlet Kapısı'nın kullanımında hızlı bir artış gözlendiğini belirten Uraloğlu; "2022 ilk 6'ıncı ayında 59 milyon 589 bin 845 kişi e-Devlet kullanırken, 2023'ün ilk 6 sonunda 63 milyon 330 bin 190 kişi e-Devlet kullanıyor. E-Devlet kullanan vatandaşlarımızın sayısı geçen seneye nazaran yüzde 37 artış gösterdi. 1 milyon 586 bin 819 kişi daha E-Devlet kullanmaya başladı"

Araç İçindeki Gıcırtıları Hemen Önleme İpuçları Araç İçindeki Gıcırtıları Hemen Önleme İpuçları

MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 95

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 milyon kullanıcının katıldığı ankette ise E-Devlet kapısı memnuniyet oranının yüzde 95,3'e ulaştığını açıkladı. Uraloğlu: "30 milyon 12 bin 473 kadın, 33 milyon 317 bin 717 erkek kullanıcı, E- Devlet kullanıyor. E-Devlet kapısında hizmet sayısı toplamda 7 bin 169'a ulaştı" dedi.

Editör: Çetin KEYDAL